15.07.2017.

Vošu pred Čukarički muče i povrede - Malbašić, Planić, Vukasović, Alveš...


Večeras tim trenera Nenada Vanića ima poslednju proveru uoči duela s Čukaričkim

Iako je utakmica s gradskim rivalom Proleterom bila zamišljena kao generalna proba, teško je da može tako da se nazove, pošto će superligaš zaigrati bez nekolicine važnih prvotimaca. Povrede i bolest uzeli su danak, pa će Vanić morati da kombinuju sa sastavom.

„Filip Malbašić je dobio udarac u Slovačkoj i neće biti u timu, baš kao ni Bogdan Planić, koji je osećao probleme sa zadnjom ložom“, rekao je dr Vladimir Čolaković, lekar crveno-belih.

Dodaje da su počeli da treniraju, ali neće igrati, čisto iz predostrožnosti.

„Slična, iako nešto ozbiljnija, je i povreda Marka Vukasovića, a sa zadnjom ložom muku je imao i Milan Bubalo. Ni oni neće nastupiti večeras, dok je još uvek neizvestan nastup Brazilca Renana da Silve Alveša, koji je dobio povišenu temperaturu. Trener Vanić neće moći da računa ni na Milana Lazarevića, koji je zaradio udarac iznad skočnog zgloba u trening utakmici koju su međusobno odigrale dve naše ekipe“, kaže dr Čilaković.

Ovakav sled događaja sigurno će otvoriti prostor nekim mlađim prvotimcima da pokušaju da se nametnu. Tu, pre svih, mislimo na Lazara Zličića, Uroša Stamenića, Milana Sprema, Petra Mićina, Kristijana Živkovića i još neke od izdanaka Vošine škole. Za očekivati je da će oni dobiti šansu da pokažu sav svoj talenat, a slično važi i za novajlije Stefana Cebaru, Stefana Mihajlovića i Milana Mirosavljeva.

„Istina je da ćemo imati priliku da se dokažemo novom šefu Nenadu Vaniću i nema sumnje da ćemo pružiti sve od sebe, iako je duel s Proleterom pripremnog karaktera“, kategoričan je bio Lazar Zličić, jedan od predvodnika mladog talasa crveno-belih.

Smatra da je dobro radio tokom ovog leta, oseća se odlično i fizički i psihički i nada se da će dobiti priliku da više igram i ustalim se u startnoj postavi.

„Generalno, uz nekolicinu iskusnijih igrača, imamo veoma mlad tim, svi smo rođeni u rasponu od dve-tri godine i nadam se da će nas publika lepo dočekati u večerašnjem susretu. Ulazak u sezonu nije bio onakav kakav smo priželjkivali, zato treba da budemo fokusirani na prvo kolo Superlige, utakmicu s Čukaričkim“, veli Zličić.

„Često igramo trening utakmice s Proleterom i one, čak i kada su prijateljske, imaju epitet malog gradskog derbija. Rival se pojačao, ima ambiciju, koliko čujem, da konkuriše za vrh tabele u Prvoj ligi, a protiv nas njegovi fudbaleri uvek su dodatno motivisani. Sve to nagoveštava da će publika moći da prati zanimljiv duel“, veruje Zličić.

Susret Vojvodina - Proleter počinje u 20 časova, a ulaz na zapadnu tribinu stadiona “Karađorđe” je besplatan.


Nova sezona u Superligi Srbije biće otvorena u petak, 21. jula, kada na “Karađorđu” igraju Vojvodina i Čukarički. Biće to jedan od derbija i susret u kojem je teško proglasiti favorita.

„ Duel s Čukom će biti izuzetno težak“ mišljenje je Lazara Zličića.

Kaže da su se gosti su se pojačali.

„Sada je tamo, uz nesumnjivo kvalitetan igrački potencijal, i naš dojučerašnji igrač Darko Puškarić, a na klupi sedi Nenad Lalatović, trener s kojim smo do zimus radili. Videćemo kako će publika dočekati goste, ali i nas, a naš cilj, bez obzira na sve promene u timu koje smo doživeli, neće se menjati. Želja nam je da osvojimo sva tri boda i da pobednički uđemo u sezonu“, veli Zličić.

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Trener Voše odveo igrače na bazene u Bački Petrovac - u subotu generalka za Superligu