05.07.2017.

Voša u Slovačkoj: "Sve držimo u svojim rukama - ubeđen sam da ćemo proći dalje"


Fudbalere Vojvodine  u četvrtak očekuje revanš utakmica 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope s Ružomberokom

Novosađani imaju minimalnu prednost od 2:1 iz prvog susreta, a raspoloženje im je donekle pokvario gol rivala iz 81. minuta , kada je Erik Danijel savladao Emila Rockova.

“Ubeđen sam da imamo mnogo bolju ekipu od slovačke i da ćemo proći u 2. kolo”, bez ikakve dileme, jasan je defanzivni vezni fudbaler Vojvodine Marko Vukasović.” Istina je da će Ružomberok, kako čujem, biti jači u revanšu, jer će u njegovom dresu debitovati nekadašnji fudbaler Voždovca Nermin Haskić, ali neće to mnogo promeniti u odnosu snaga na terenu. Bićemo, doduše, ponovo oslabljeni neigranjem Nikole Antića, ali je Dženan Bureković odlično odigrao prvi susret i pokazao da je prava zamena na poziciji levog beka. I ostali debitanti u našoj ekipi, a tu mislim na Mesarovića i Subotića, bili su na visini zadatka i to može samo da nas hrabri“.

U prvom susretu imali su crveno-beli sve, lepo vođstvo i još nekoliko prilika da ga uvećaju, a onda su, praktično bez prilike, dozvolili sebi da prime gol.

“Nisu Slovaci imali ni jednu ozbiljniju šansu, ali su uspeli da zatresu našu mrežu. Iako nije bilo dobro što smo primili taj bezvezan pogodak, siguran sam da to ne treba da nas plaši. Čini mi se, a ne znam šta je tome razlog, da je stvorena atmosfera da se nešto strašno desilo zbog tog gola, a ne treba da bude tako. Potrebno je da budemo mirni i pribrani u revanšu, da pustimo domaćina da krene “grlom u jagode” i onda to da iskoristimo. Ružomberok će, ubeđen sam, želeti što pre da postigne gol, a mi to možemo i moramo da poentiramo kroz brzinu i veštinu napadača Nikole Trujića i Filipa Malbašića i postignemo pogodak koji bi završio čitavu priču“.

Imaju fudbaleri Vojvodine, uz kvalitet, i iskustvo u evropskim utakmicama, ali je pitanje da li je i koliki potres kod njih izazvala promena trenera.

“Nije moje da to komentarišem. Još uvek se privikavamo na način i stil rada novog šefa Nenada Vanića. Profesionalci smo, moramo da slušamo i radimo ono što nam se kaže, jer je to jedini put koji nas vodi ka napretku u karijerama. Ponoviću, sve držimo u svojim rukama pred utakmicu u četvrtak, nema razloga za nekakvom panikom i ubeđen sam da ćemo proći dalje i zakazati duele s Norvežanima”, rekao je za Dnevnik Marko Vukasović, jedan od najstarijih prvotimaca FK Vojvodina.

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Lakićević: Očekujem našu dobru i strpljivu igru u Ružomberoku - i pobedu Vojvodine