09.07.2017.

Voša trenira, bura traje - Trujić podnosi tužbu


Već za dve sedmice počinje takmičenje u Superligi Srbije, novosadski član srpskog elitnog fudbalskog društva je dobrano uzdrman
i sada je potrebno pronaći formulu kako da se igrači što pre oporave, stegnu srca i psihički podignu, kako da se smire nastale tenzije i spreči njihova eksplozija, a onda i kako da ekipa uđe u šampionat na način na koji to njeni navijači priželjkuju.

Taj zadatak je, naravno, na treneru Vaniću i njegovim saradnicima, ali još više na najodgovornijim ljudima - predsedniku kluba Dušanu Mijiću i predsedniku Nadzornog odbora Dragoslavu Vukoviću, kao i navijačima, prenosi Dnevnik.

Ideja nam je da pokušamo da već za sredu, a onda i u subotu, dogovorimo trening utakmice u kojima bi šansu dobili igrači koji nisu imali minutažu i prostor, rekao je Vanić i dodao da želi da ih upozna, da vidi šta i koliko mogu i da stekne uvid u to koliko na njih može da se osloni u narednoj prvenstvu.

Praktikovaćemo da tokom svake sedmice zakazujemo trening utakmice i da na taj način svi fudbaleri imaju u nogama dovoljno vremena provedenog na terenu, dodao je Vanić.

Na pitanje na kojoj bi poziciji u nastavku prelaznog roka (traje do 31. avgusta) želeo da pojača konkurenciju, Vanić je odgovorio:

Ima još dosta vremena do kraja prelaznog roka, samim tim i mogućnosti za odlaske i dolaske igrača. Videćemo šta će se događati po pitanju Malbašića koji je već dokazan igrač i kojeg mnogi klubovi sigurno žele, zatim Trujića, a onda i ostalih naših momaka.

Što se eventualnih dolazaka tiče, potreban nam je novi igrač u svakoj liniji tima, dakle štoper, vezni fudbaler i napadač. Međutim, uslov će biti da je eventualni novajlija igrao tokom poslednjih šest meseci, da nije bio povređen i da je tokom leta trenirao, odnosno da može odmah da nam pomogne.

Uz to, želim da dobro sagledam mogućnosti mladih igrača kojih je dosta u klubu i da procenim da li i koliko mogu da unaprede našu igru.

Posla pred nama ima puno, želja nam je da promovišemo mlade i da nam se više ne događaju ovakve tenzije kao posle Ružomberoka. Važno je da imamo viziju i put kojim želimo da idemo i da se realizaciji ciljeva u potpunosti posvetimo.

Trujić nije došao na trening poručio je da više nije fudbaler Vojvodine, i da će podneti tužbu protiv kluba.

Iz ugla prava nesporno je da je nad njim izvršeno krivično delo na njegovu štetu. On je pribavio lekarsku dokumentaciju i završio potrebne prijave MUP, ali ono što je suštini ova priče, jeste odgovornost fudbalskog kluba Vojvodina, gde je došlo do povređivanja njihovog igrača na radnom mestu, u svlačionici, rekao je za Dnevnik Trujićev advokat.

Mi ćemo što pre podneti tužbu arbitražnom sudu FSS radi raskida ugovora sa na štetu kluba, rekao je za Dnevnik Trujićev advokat.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić