21.07.2017.

Voša do pobede u 94. minutu (VIDEO)


Vojvodina - Čukarički 1:0

Početak utakmice protekao je u igri koja se odvijala uglavnom na sredini terena, bez izrazitih šansi, a prvu dobru priliku da dođu u vođstvo propustili su igrači Čukaričkog u 21. minutu. Slobodan udarac sa oko 20 metara iskosa sa leve strane izveo je Drinčić i odlično šutirao u bliži donji ugao gola Vojvodine, ali je Rockov sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Vojvodina je uzvratila u 32. minutu i to posle sjajnog proigravanja Jovančića za Malbašića, koji je došao do lopte pored Puškarića i uputio udarac sa svega sedam-osam metara, ali je Kirovski uspeo da odbrani, a to je ujedno bila i poslednja prilika u prvom poluvremenu meča.

U nastavku, ponovo su gosti prvo pripretili i to u 56. minutu, kada je Ožegović dobro proigrao Obradovića, a ovaj iz okreta šutirao sa oko sedam-osam metara iskosa, ali je lopta otišla pored stative.

Vojvodina je potom imala blagu terensku inicijativu, pokušavala da stigne do gola, ali je i Čukarički koristio svaku priliku da ugrozi mrežu Rockova. Međutim, nijedan od timova nije uspevao da dođe do tečne igre, u završnici akcija nedostajala su prava rešenja, a na sredini terena relativno često se grešilo u predaji lopte, pa se može reći da meč i nije bio naročito zanimljiv.

Međutim, tako je bilo sve do poslednjeg minuta sudijske nadoknade vremena. U 94. minutu, Jovančić je uputio dubinski pas u šesnaesterac Čukaričkog, tamo je Mihajlović pokušao da dođe do lopte, ali je do nje došao Bempah i snažnim udarcem sa desetak metara postigao svoj prvenac u dresu Vojvodine, za veliku radost oko 2.000 gledalaca na “Karađorđu”.

Odmah potom, sudija Srđan Jovanović označio je kraj meča, pa je Vojvodina tako osvojila svoja prva tri boda u ovom prvenstvu.

izvor: fkvojvodina.rs