17.07.2017.

Voša bez pola tima na generalnoj probi - Kovačević na razgovoru kod Vukovića


U subotu uveče crveno-beli su odigrali još jednu u nizu pripremnih utakmica, s tim što je njihov duel s gradskim rivalom Proleterom bio proglašavan generalnom probom

Međutim, trener Novosađana Nenad Vanić nije mogao da računa na sve igrače. Budimo iskreni, nedostajalo je pola tima, pa za ekipu nisu konkurisali Filip Malbašić, Bogdan Planić, Marko Vukasović, Nikola Kovačević, Milan Bubalo, Renan da Silva Alveš, ali ni iz poznatih razloga odsutni i suspendovani Nikola Trujić. Sedmorica fudbalera nisu zaigrala protiv suparnika sa Slane bare, pa je Vanić ovaj susret više iskoristio da se još jednom uveri u mogućnosti mlađarije iz FC “Vujadin Boškov” i momaka koji pokušavaju da se nametnu.

Utisak je da oko 300 gledalaca nije moglo da bude zadovoljno onim što je imalo priliku da gleda.

- Imam dobar uvid u mogućnosti pojedinaca, a u subotu sam želeo da vidim šta i koliko mogu da urade naše nove, mlade snage - objasnio je šef stručnog štaba Novosađana. - Iako ovo nije bila prava generalna proba, nazire se potencijal i igra u prvom poluvremenu izgledala je veoma dobro, osim u završnici napada. Taj segment moramo da podignemo na viši nivo jer samo tada možemo da očekujemo i dobre rezultate. Zadovoljan sam željom i kombinatorikom u igri, stvorili smo tri-četiri dobre prilike koje smo morali da materijalizujemo. Naša liga je takva da, bude li nam se ponavljalo odsustvo koncentracije u završnici, rivali će nas kažnjavati. Očekujem da ćemo u narednim danima te stvari dovesti u red i da ćemo maksimalno spremni dočekati susret s Čukaričkim.

U igru, u odnosu na prijavljene igrače, nisu ušli jedino rezervni golman Nikola Perić i Uroš Stamenić, a Nenad Vanić je za Dnevnik to ovako objasnio:

- Stamenić ima problem sa uraslom dlakom u predelu leđa, a na zagrevanju je dobio udarac u to mesto i sam je tražio da ne igra. Osećao je, kako je naglasio, jak bol i zato ga nije bilo u igri. Što se golmana tiče, reč je o specifičnoj poziciji u ekipi i želeo sam da Rockov brani tokom svih 90 minuta, kako bi imao kontinuitet i dodatno dobio na samopouzdanju.

Bilo kako bilo, igrači su u nedelju imali slobodan dan, u ponedeljak i utorak treniraće dva puta dnevno, a onda im sledi rad po zacrtanom planu i programu, kako bi, objasnio je Nenad Vanić, prvi prvenstveni susret u petak uveče (od 20 časova), dočekali optimalno pripremljeni.

Iako je tvrdio da je bio spreman da zaigra u duelu s Proleterom, u protokolu utakmice nije se našlo ime Nikole Kovačevića.

- Imaćemo razgovor s Kovačevićem - kategoričan je bio Dragoslav Vuković, predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina, prenosi Dnevnik - Ukazaćemo mu na to da je profesionalni fudbaler i da mora da poštuje ono što mu šef stručnog štaba kaže. Ne može on da određuje na kojoj poziciji u ekipi će da igra i to nikome nećemo da dozvolimo. Rad, red i disciplina moraju da vladaju, a oni koji to ne shvate, mogu da odu iz Vojvodine. Spremni smo da igramo s mladim igračima i to bez obzira cenu koju ćemo platiti, ali nikakve ucene nećemo prihvatiti, bez obzira na to od kojeg igrača stižu. Pojedinci su počeli da udaraju na temelje našeg kluba, da li u dogovoru s nekim ili ne - to ne znam, ali to nećemo nikome da dozvolimo, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Vuković za Novosti: Situacija je takva da Vojvodina više ne može da izdrži