31.07.2017.

Vojvodina: Ugovori sa 23 lokalne samouprave


Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić potpisao je ugovore sa 23 predstavnika lokalnih samouprava
koji su ostvarili bespovratna sredstva na konkursima za sufinansiranje izrade projektno tehničke i planske dokumentacije, za šta je opredeljeno 25 miliona dinara.

Kako je navedeno u saopštenju, 11 ugovora sklopljeno je sa predstavnicima koji su ostvarili prava na konkursu za sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije i 21 ugovor sa predstavnicima lokalnih samouprava koji će subvencije dobiti za izradu planske dokumentacije.

"Inicijative poput ovih važne su zbog ukrštanja nadležnosti pokrajinske administracije i administracija lokalnih samouprava, jer bez sinergije i zajedničkog delovanja kako u jedinicama lokalnih samouprava, tako i AP Vojvodine u pogledu rada na tehničkoj i planskoj dokumentaciji, nema značajnih infrastrukturnih projekata", naveo je Galić.

On je napomenuo da se pored ovih konkursnih linija, sredstva dodeljuju i za oblasti edukativnih centara zatim oblasti zaštićenih područja, odnosno zaštite životne sredine.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo