09.07.2017.

Uvođenje elektronskog dnevnika - Roditelji će stalno moći da vide ocene


Uvođenje dugo najavljivanog elektronskog dnevnika u osnovne i srednje škole u Srbiji, planirano je za 1. septembar ove godine, kažu iz Ministarstva prosvete

Projekat će se primenjivati u pilot školama, a njegova puna primena podrazumeva potpunu zamenu štampanog papirnog dnevnika, elektronskim.

Ovo implicira da će profesori na časovima sve podatke unositi u e-dnevnik, tj.neće biti duplog unosa, najpre u papirni, a onda u e-dnevnik. Roditelji će moći prostim ukucavanjem šifre u sistem, da provere ocene svog deteta.

"Ovo je i najveća prednost e-dnevnika Ministarstva prosvete u odnosu na slična rešenja na tržištu. Svi ostale varijante podrazumevaju dupli unos podataka, u papirni i e-dnevnik. Ovo nije popularno kod nastavnika i dovodi do grešaka pri unosu podataka", kažu iz ovog resornog ministartsva, a prenosi "Telegraf."

Iz Ministartsva prosvete smatraju da svakodnevnim korištenjem e-dnevnika nastaju neprocenjivo vredni podaci iz kojih se dobijaju vrlo korisne informacije, kako za ministarstvo, tako i za sve učesnike u sistemu prosvete.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: khunaspix/freedigitalphotos.net