28.07.2017.

U Voši novi problemi: Mićin suspendovan - tužio klub i zatražio raskid ugovora


Trener crveno-belih Nenad Vanić želeo je u ovom duelu da na delu vidi igrače koji se bore za mesto u ekipi i minutažu, dok su prvotimci pre toga odradili naporan trening

S njima, međutim, nije radio i Petar Mićin, mladić rođen 1998. godine, koji je debitovao za seniorski tim u utakmici s Čukaričkim. On je suspendovan, pošto je, kako Dnevnik saznaje, tužio klub i zatražio raskid ugovora, pa je trenirao odvojeno od saigrača.

- Nismo imali drugačije rešenje, osim da ga suspendujemo - objasnio je Dragoslav Vuković za Dnevnik, predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina. - Mićin je tužio klub i zatražio raskid stipendijskog ugovora, ne znam po kom osnovu. Ne duguje mu se ništa, čak je dobio i jednu stipendiju više nego što mu pripada. Ponudili smo mu da potpiše profesionalni ugovor, međutim, on to ne želi. Neko ga pogrešno savetuje i on misli da vredi više od Vojvodine, tako da sada samostalno trenira i videćemo šta će se po ovom pitanju događati tokom narednih dana.

Nezvanično, u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” moglo je da se čuje da je za mladog igrača zainteresovan Čukarički.

- Ne bih to komentarisao, kao ni reči predsednika Nadzornog odbora - odgovorio je Mićin za Dnevnik. - Bitno je to da se zna da punih godinu dana nisam ni dinara dobio od Vojvodine i da sam sam platio operaciju i snimanje magnetnom rezonancom koje sam u međuvremenu imao. Tužbu sam podneo posle utakmice u Ružomberoku, kada nisam ni bio u takmičarskoj ekipi, a pare sam dobio tek kada je ona stigla u klub. Sve ovo ne znači da želim da odem iz redova crveno-belih i to je sve što za sada mogu da vam kažem.

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić