01.07.2017.

U narednih deset dana konkurs za javno-privatno partnerstvo za "Stan"


Konkurs za javno-privatno partnerstvo za JKP "Stan" trebalo bi da bude raspisan u narednih deset dana, očekuje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

On je izjavio da gradsku upravu čeka finalizacija projekta javno-privatnog partnerstva, što je bitno za budžetsku stabilnost grada.

Iako je pre godinu dana očekivao da se više ponuđača javi na isti konkurs, ovog puta očekivanja su nešto manja. Prema njegovim rečima, biće neizvesno da li će uopšte biti zainteresovanih na konkursu.

"Za ono što su me najviše napadali, a to je dimničarina, to može biti jedan od ključnih razloga da se neko javi na konkurs. Nemate vi tu šta veliko da nudite. Neko može da osnuje koliko hoće firmi koje se bave održavanjem stambenih zgrada i nemaju potrebe da ulaze, preuzimaju dugove prema zaposlenima, bankama, prema nedomaćinskom poslovanju koje je tamo funkcionisalo. Zatekao sam dug od milijardu dinara, sada je negde oko 700 miliona. Grad može to da izgura, ali onda bismo morali da se odreknemo i razvoja kanalizacione mreže, ulaganja u škole ili da se zadužimo, što za ovih pet godina nismo uradili", naveo je Vučević, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo