14.07.2017.

Tržni centar Promenada kao novi deo grada - moguća prodaja ili rušenje Spensa i gradnja novog objekta


Na gradilištu novog tržnog centra „Promenada” kod Spensa, koji bi trebalo da bude završen do kraja 2018. godine, predstavljeni su detalji gradnje i celog projekta

Tom prilikom gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predstavnici kompanije „Ne­pi–Roc­kca­stle” položili su na mestu gradnje vremensku kapsulu. Uz njihove poruke budućim generacijama, u vremenskoj kapsuli završila je i naslovna strana „Dnevnika”, kao i drugih dnevnih listova. Vučević je kazao da mu je drago što se Novi Sad budi, otvara i što se ne boji promena nabolje.

"Srećan sam što će ovde 1.500 ljudi raditi i primati platu, što će i druge kompanije doći u naš grad, što će domaći privrednici iznajmiti prostore i što će se ovde odvijati jedan život – istakao je Vučević, dodajući da je siguran u to da se ulaganje te kompanije pozitivno odrazilo na budžet Novog Sada. " Grad će učiniti sve da „Nepi” ima najbolje uslove za poslovanje, da nemaju administrativne probleme, da mogu u predviđenim rokovima da završe investiciju. Grad će, na zadovoljstvo građana Limana i Starog grada, rekonstruisati i urediti potes oko tržnog centra, koji će dobiti potpuno novu dimenziju i potpuno novi izgled. To će biti jedan od najlepših delova grada.", rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Vučević je rekao da će se već danas pregovarati o Spensu i njegovom opstanku. Kako je naveo, do kraja godine znaće se strateška odluka o tome šta će se raditi sa Spensom jer ima više pregovaračkih opcija. Neki su za javno-privatno partnerstvo, koncesiju ili prodaju, ali, kako kaže, ima i onih koji su za to da se na istom mestu izgradi potpuno novi objekat. On smatra da Spens može da se sačuva, ali, kako kaže, biće to teška odluka i jedan od najvećih izazova jer je u ovom trenutku energetski neizdrživo finansirati Spens na duže staze. Po Vučevićevim rečima, tržni centar „Promenada” neće biti konkurencija Spensu, niti ta dva objekta treba porediti.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo