14.07.2017.

Trener Voše odveo igrače na bazene u Bački Petrovac - u subotu generalka za Superligu


Posle trening utakmice koju su u sredu odigrali A i B tim Vojvodine (rezultat je bio 5:3 za A ekipu) u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” u Veterniku
šef stručnog štaba Novosađana Nenad Vanić odlučio je da juče pre podne odvede svoje učenike na bazene u Bački Petrovac.

Tamo su imali priliku da se relaksiraju od napornih treninga koje svakodnevno imaju i da se pripreme za ono što ih očekuje u narednih desetak dana, koliko je ostalo do početka novog prvenstva. Međutim, već u predvečernjim satima fudbaleri su trenirali i nastavili da se pripremaju za 1. kolo Superlige Srbije i utakmicu sa Čukaričkim.

Pre toga, crveno-beli će imati generalnu probu sutra uveče (subota) na stadionu “Karađorđe”. Rival će im biti prvoligaški sastav Proletera iz Novog Sada, a početak susreta, uz besplatan ulaz na zapadnu tribinu, zakazan je za 20 časova.

- Iskoristili smo trenutak kako bi se igrači malo oporavili od obaveza koje imaju tokom svakodnevnog rada i mislim da nam je ovaj izlet dosta koristio u tom smislu - rekao je Nenad Vanić. - Već u popodnevnim satima vratili smo uobičajenom ritmu treninga i videlo se da im je boravak na bazenu prijao.

Govoreći o trening susretu dva tima Voše i o tome šta je pozitivno imao priliku da vidi, odnosno na kojim stvarima pojedinci još treba da rade, Vanić je dodao:

- Praktikovaćemo ovakve utakmice, jer one doprinose kontinuitetu igara, posebno za mlađe igrače. Naravno da smo videli dobre stvari, ali i neke elemente na kojima treba još da radimo. Na delu su bili igrači koji su na vratima prvog tima, ali i oni, mlađi, koji tek treba za to da se izbore. Ne bih ovom prilikom da javno ističem pojedince, imali smo juče sastanak na tu temu, na kojem smo analizirali susret i igračima je ukazano na elemente na kojima treba da insistiraju u narednom periodu.

Bilo je uočljivo da lakše ozleđeni igrači lagano ulaze u ritam, da su se neki od njih vratili radu s ekipom, dok su ostali blizu tom cilju.

- Malbašić, Planić, Vukasović i Bubalo još uvek treniraju odvojeno, ali ih već danas očekujem u stroju, odnosno da rade sa ostalim igračima - objasnio je Vanić. - Nikola Kovačević, koji se takođe žalio na povredu, već je zauzeo svoje mesto i normalno trenira, a videćemo, u zavisnosti od izveštaja klupskog lekara, ko će i da li će konkurisati za tim u sutrašnjoj generalnoj proveri s Proleterom.

Sigurno je da nećemo ništa da rizikujemo, odnosno da roviti fudbaleri neće biti u timu, ali ćemo šansu pružiti mladićima koji su sasvim blizu takmičarske ekipe. Na taj način proširićemo spisak kandidata za tim, od čega ćemo, ubeđen sam, imati veliku korist kada sezona bude počela.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Nova bura u Voši: Meleg nije dobio ispisnicu - na račun leglo 300.000 evra, ali traže 1.000.000