07.07.2017.

Traje bura u Voši - novi odlasci: "Malbašić, Trujić, Vukasović, Jovančić... više neće nositi dres Vojvodine"


Veliki potresi u Fudbalskom klubu Vojvodina

Nakon što su slali "preporučeno pismo" na adresu Dejana Melega, jer nisu znali gde im je igrač, koji je u međuvremenu potpisao za turski Kajzerispor, pa je otpušten trener Radoslav Batak posle prve kvalifikacione utakmice u Ligi Evrope, dogodio se incident u Slovačkoj.

Najpre je obelodanjeno da je grupa "navijača" upala u svlačionicu ekipe posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope i fizički napala fudbalera Nikolu Trujića, da bi usledila izjava predsednika Nadzornog odbora kluba Dragoslava Vukovića, koji je najavio veliku "čistku" u timu, nazivajući pojedine igrače "zvezdicama".

Trujić je, otkrivajući ovaj nemio događaj, saopštio i da više nije igrač Vojvodine! A isto kaže i Vuković, samo malo drugačije...

"Ako budem ostao na mestu na kojem sam danas, naše zvezdice idu napolje iz ekipe, jer je dosta više bilo njihove umišljenosti. Zapravo, nisu oni ni krivi, jer nemaju kvalitet, hoće, ali bolje ne mogu i ne umeju. Tu mislim na Malbašića, Trujića, Vukasovića, Jovančića... Primera radi, Malbašić je u dva navrata izašao pred protivničkog golmana u situacijama kada je bio 'jedan na jedan’ i nije postigao gol. Upravo zato, oni više neće nositi dres Vojvodine, a potpuno ćemo se okrenuti koncepciji da od mladih igrača, naše dece, stvorimo ekipu koja će za dve godine igrati zapaženu ulogu u domaćem prvenstvu“, poručio je Vuković u izjavi za novosadski Dnevnik.

Uprkos raznoraznim saopštenjima uprave Vojvodine prošle sezone, i dugogodišnjim pričama da je "eto Vojvodina sprečena" da bude šampion, Vuković sada kaže da Vojvodina bila treća u srpskom prvenstvu prošle sezone samo zato što su drugi bili lošiji od nje, prenosi Mondo.

"Na kraju prošle sezone osvojili smo treće mesto ne zbog našeg kvaliteta, već zato što su drugi bili lošiji od nas. Videli ste kako su Slovaci ginuli po terenu, izgarali za svaku loptu i u svakom duelu i neka im je sa srećom u nastavku kvalifikacija za Ligu Evrope. Nikoga danas ne možeš da pobediš ako se pošteno ne pomučiš na terenu i mi smo imali priliku da naučimo tu lekciju. Ponavljam, u ovom trenutku nemamo više od tri ili četiri fudbalera i tu je kraj. Istina je konačno izašla na videlo", rekao je Vuković za Dnevnik.

Ko su to igrači o kojima pričate?

"To su Mesarović, Planić koji ume da igra fudbal, Subotić, neopravdano zapostavljeni Bureković, pa i Lakićević... Ostali igrači, to tvrdim, ne zaslužuju da više nose dres Vojvodine", rekao je za Dnevnik Dragoslav Vuković.

izvor: dnevnik.rs, mondo.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić