23.07.2017.

Sve više vozača novosadskog gradskog prevoza odlazi u Evropu - plata oko 2.000 evra


Odlazak radnika pritiska saobraćajno preduzeće u Novom Sadu, u posebno leti, jer teret pada na one koji ostaju

Od 600 iskusnih vozača, otišlo 60. Umesto 400 evra, plata u inostranstvu oko 2.000

Sve više vozača novosadskog gradskog prevoznika JGSP "Novi Sad", volan autobusa menja za volan kamiona, i to u nekoj od zemalja EU. Motiv je zarada koja je gotovo četiri puta veća od one koju dobijaju za rad na gradskim i prigradskim linijama. Do sada je, kako kažu u sindikatu JGSP, posao napustilo 60 od ukupno 600 vozača, a zabrana zapošljavanja u državnim preduzećima ovaj problem dodatno komplikuje.

O ovakvom koraku razmišlja i M. J., koji je za volanom gradskog autobusa više od dve decenije. Kaže da se mnogo njegovih kolega dobro snašlo, pa želi da okuša sreću.

- Zanat sam na ulicama Novog Sada dobro "ispekao". Imam solidno iskustvo, a posla se ne bojim - jasan je sagovornik Novosti. - Već sam počeo dogovore koji će se, nadam se, ostvariti. Imam dozvolu za vožnju kamiona, a taj posao je mnogo lakši nego svakodnevna vožnja kroz gradsku gužvu. Ako mi se ostvari plan, pa odem u Slovačku, nadam se da ću imati dovoljno novca da tamo solidno živim, deo pošaljem porodici i da ponešto ostane sa strane.

Obrad Tepić, predsednik Sindikata "Nezavisnost" u JGSP, objašnjava da ovako razmišlja mnogo njegovih kolega.

- Imamo nešto više od 600 vozača, a svaki deseti napustio je firmu - kaže Tepić za Novosti. - Odlaze iskusni, sa stažom od 10, pa i 20 godina. Sve je krenulo pre nekoliko meseci, kada su prve kolege otišle u jednu firmu iz Italije koja ima sedište u Slovačkoj. Dobro su se snašli, a i plata im je, kako sam čuo, veća od 2.000 evra. Mnogi su krenuli za njima, ali ima i onih što su našli posao u Austriji, Nemačkoj... Naši vozači su, koliko sam shvatio, vrlo cenjeni.

Tepić navodi da je na ovaj problem upozoravao, ali da rešenje nije nađeno i da se već sada oseća problem manjka vozača.

- S jedne strane razumem kolege, jer radimo za oko 400 evra, a pre samo nekoliko godina, kada se pogleda kurs evra, to je bilo duplo više - kaže Tepić. - Sada, zbog odlazaka, mnogi ne mogu da koriste slobodne dane, ljudi uzimaju bolovanje, a problem je još veći leti, kada su uslovi rada teški, jer malo vozila ima klima-uređaje. Mnogi su mi pre polaska rekli da bi ostali ovde da je plata bar stotinak evra veća. Nismo uspeli da se izborimo za to povećanje.

izvor: Novosti, agencije, foto: NSinfo