12.07.2017.

Stranica "Just Give" obradovala veliki broj Novosađana - poklanjaju stvari koje im više nisu potrebne


Svakodnevno smo svedoci ne tako lepih situacija koje se događaju širom naše zemlje, a kada se dogodi nešto dobro - to zaslužuje svaku podršku

A troje Novosađana su uradili i mnogo više od dobrog zahvaljujući Facebook stranici koja svakog dana obraduje na desetine ljudi.

Lea, Strahinja i Valerija su administratori Facebook stranice „Just Give” čija je jedina svrha – pomaganje drugima. Naime, preko nje Novosađani masovno poklanjaju stvari koje im više nisu potrebne, a koje drugi sa zadovoljstvom prihvataju. Možete i da tražite ako vam nešto treba i vrlo je verovatno da će vam neko izaći u susret i pomoći vam.

–  Prvobitna i glavna svrha stranice je poklanjanje stvari koje vama više ne trebaju. Svi imamo mnogo stvari u kući koje nam samo zauzimaju mesta i koje ne koristimo. Umesto da ih bacite, možete ih pokloniti u našoj grupi nekome kome ti predmeti trebaju. Takođe se u našoj grupi može i zatražiti određen predmet koji vama treba. Bezuslovno poklanjanje, to je poenta „Just Give” grupe – objasnila je koncept te stranice za Noizz Lea, jedna od administratora.

Njoj je grupu pre tri godine prepustila drugarica i tako je sve počelo. Vremenom je broj članova počeo da raste (trenutno više od devet hiljada članova) i bila joj je potrebna pomoć.

– Mnogi su se javljali da mi pomognu u adminovanju, ali, iskreno, nisam mogla baš bilo kome da poverim tu poziciju. Jednog dana sam dobila poruku od Strahinje, slobodnom procenom sam zaključila da bi on verovatno imao strpljenja da vodi grupu sa mnom, ugovorili smo sastanak gde smo videli da se naše ideje i vizije za grupu poklapaju, i od tog dana on je postao admin. Nije nam dugo trebalo da shvatimo da nam je potrebno još malo pomoći, i na Strahinjin predlog Valerija ubrzo postaje deo našeg tima – kaže Lea.

Najčešće se nude garderoba, nameštaj, obuća, knjige, igračke. Kad je reč o traženju, predmeti su razni: memorijska kartica, plastično korito, ležaljka za sunčanje, takođe delovi nameštaja… Lei je jedan od članova grupe napravio i poklonio disko kuglu koja joj je bila potrebna za žurku, a poklanjaju se i nematerijalne stvari.

Pročitajte više >> izvor: Noizz.rs, foto: NSinfo