19.07.2017.

Škola na Grbavici dobila novi krov posle pola veka - nova izolacija, fasada, sportski tereni, video nadzor...


Obimni radovi na renoviranju zgrade i dvorišta OŠ „Sonja Marinković” na Grbavici nedavno su okončani

Krov je obnovljen nakon gotovo pola veka, urađene su izolacija i fasada na školi, a dvorište i sportski tereni su podignuti četrdesetak centimetara, što će olakšati odvođenje atmosferskih voda.

„Krov je urađen po najsavremenijim metodama i evropskim standardima, a dobili smo garanciju na 50 godina. Na terenima su postavljene nova košuljica i tartan podloga te sada možemo da se pohvalimo da imamo idealne sportske terene. Uradili smo i novu zaštitnu ogradu jer je stara pretila da padne pa je time predstavljala opasnost za učenike, ali i prolaznike u Puškinovoj ulici“, kaže za Dnevnik direktor OŠ „Sonja Marinković” Branislav Davidović.

Osim toga, u dvorištu škole je postavljena česma da bi učenici i korisnici sportskih terena mogli da se osveže u toplim danima, a jedna od novina je i lagana muzika koja se čuje preko ozvučenja za vreme odmora.

Adaptacioni radovi su trajali tokom dela protekle školske godine, a Davidović kaže da je sve vreme nastava tekla neometano. Obnovu škole finansirao je Grad te je direktor izrazio veliku zahvalnost svima koji su imali sluha za probleme te osmoletke.

„Kada je građena i naša zgrada, škole su planirane za 300 do 400 đaka, a „Sonja” sada broji približno 900 učenika te su potrebe za proširenjem ogromne. Želja nam je da se u budućnosti dogradi još jedan deo da bismo deci omogućili kvaliteniji boravak, kao i novu, veću fiskulturnu salu, koja nam je preko potrebna. Time bismo stavili tačku na obnovu naše škole, krenuvši u novo, savremeno doba kvalitetne nastave“, kazao je Davidović.

U toku letnje pauze ostalo je da bude ugrađen unutrašnji video-nadzor. Time bi se osigurala veća bezbednost učenika, ali i opširnija kontrola vođenja dežurstava.

OŠ „Sonja Marinković” poznata je kao sportska škola, koja je iznedrila veliki broj reprezentativaca u tenisu, fudbalu, veslanju... Osim toga, jedna je od najuspešnijih škola po pitanju inkluzivne nastave te je zbog toga dobila i priznanje Ministarstva obrazovanja i Unicefa.

„Ponosni smo na to što pružamo podršku svim našim učenicima, a naročito deci sa smetnjama u razvoju“, kaže direktor Davidović.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija