Senka Bajić za nepunih mesec dana postala - evropska i svetska šampionka u planinskom skejtbordu


Možda mnogi sugrađani ne znaju, ali trenutna svetska šampionka u planinskom skejtbordingu živi upravo u našem gradu

Mlada Novosađanka Senka Bajić prošle subote je osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Kompjenu, u Francuskoj, a osim toga, ona je i aktuelni evropski šampion u tom ekstremnom sportu.

"Svetsku titulu osvojila sam 15. jula i zauvek ću pamtiti taj datum!", uzbuđena je Senka, koja je, inače lični trener i studentkinja doktorskih studija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Reč je o trci od četiri vozača na stazi koja je tehnički zahtevna. Trenira na Fruškoj gori, na stazi kod Bukovca, koja je, kako kaže, jedna od najboljih takvih na svetu.

"Borderkrosu me je privukla trka, brzina i, svakako, osećaj na dasci. Taj sport bih preporučila svima, ali, za početak, na lakšim stazama. Lično, volim da se trkam, tako da uživam u pripremama i treningu, kao i u samom takmičenju", kaže Senka.

Kao i svaki ekstremni sport, ni planinski skejbording nije dovoljno razvijen u Srbiji, ali, po rečima sagovornice Dnevnika, polako počinje da se širi. Među devojkama je manje popularan, ali Senku raduje činjenica da na svakom takmičenju vidi napredak kod takmičarki i neka nova lica. Inače, Senka Bajić je do svetskog zlata prešla prilično uzbudljiv put, kakav je i sam planinaski skejtbording. Aktuelnu evropsku titulu osvojila je u junu u Sloveniji, dok s prošlih svetskih prvenstava ima dve bronze i isto toliko srebrnih medalja.

"Upoznala sam mnogo sjajnih vozača i stekla prijatelje širom sveta. Ovaj sport mi je omogućio pregršt životnih lekcija i naučio me da, kad padnem, ustanem i zaletim se još jače", kaže Senka Bajić, jedna, po sospstvenim rečima, obična devojka koja juri svoje snove i ne dozvoljava da je težina zadatka zaustavi.

izvor: dnevnik.rs, foto: Senka Bajić

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope