10.07.2017.

Radovi širom grada - Obnova kolovoza na putevima i autobuskim stajalištima


Tokom prethodne dve nedelje građevinske ekipe JKP „Put“ završile radove na sanaciji kolovoza na autobuskim stajalištima
u Ulici kralja Petra Prvog, kod parkinga JP „Sajam“ i u Hajduk Veljkovoj ulici, kod Sajma.

To su dva prva, u nizu od nekoliko stajališta, koja su u planu za popravku u narednom periodu, kada će se isti poslovi obaviti i u Ulici Maksima Gorkog, kod zgrade „Foruma” i u Sremskoj Kamenici – Institutski put kod Ulice Branislava Bukurova. Radovi obuhvataju struganje oštećenih, nosećih i habajućih slojeva i njihovu zamenu novim asfaltnim slojem.

– Zbog „Egzit“ festivala jedna ekipa je popravljala prilazne saobraćajnice, pešačke staze od kamene kocke i postojeće tucaničke površine na kojima su postavljene pozornice na Petrovaradinskoj tvrđavi – kazala je za Dnevnik Biljana Ćubić iz Informativne službe JKP „Put”. – Ta ekipa je po inspekcijskom nalogu asfaltom popravila oštećene pešačke površine i denivelisane ploče na Pozorišnom trgu i na prilazu Uspenskoj crkvi.

Presvučena je asfaltom još jedna pešačka staza u dužini od oko 150 metara, s platoom kod blagajne stadiona „Vojvodina” u Ulici Dimitrija Tucovića.

Po inspekcijskom nalogu, u Sremskoj Kamenici završeni su radovi u Ulici gorocveta u kojoj je dotrajali kolovoz od struganog asfalta zamenjen asfaltom, dok se u Kovilju u Ulici Stevana Pešića pripremaju radovi na proširenju ulice s tri metra na 5,5 i kompletno presvlačenje s postavljanjem ivičnjaka. Slična situacija je s radovima u Petrovaradinu.

– Nakon kompletne rekonstrukcije kolovoza u Šenoinoj ulici i presvlačenja kolovoza novim asfaltom u Ulici Jurja Križanića i Vladana Desnice, u Petrovaradinu se radovi privode kraju, uređenjem bankina i profilisanjem upojnih kanala – istakla je Biljana Ćubić.

Služba signalizacije je, budući da su visoke temperature to dozvoljavale, s dve brigade počela noću da obeležava horizontalnu signalizaciju na prometnim saobraćajnicama da bi se izbegle saobraćajne gužve tokom dana. Tako je do sada urađena Beogradska ulica, a počeli su radovi na Bulevaru Mihajla Pupina i Bulevaru oslobođenja.

– Na uglu ulica Bate Brkića i Seljačkih buna se i dalje odvijaju pripremni građevinski radovi za izgradnju semaforske signalizacije, koji će trajati do sredine jula, kada će odeljenje signalizacije nastaviti svoj deo posla – postavljanje semaforskih stubova, lanterni, optike, povezivanje kablova i postavljanje uređaja za slepe i slabovide – napomenula je Biljana Ćubić. – Tokom juna veći broj ulica s tucaničkim kolovozom na Klisi – 14 – dobio je novi sloj struganog asfalta. U planu za juli su isti poslovi sanacije ulica na Vidovdanskom naselju – takođe 14, Adicama – pet i u Veterniku šest.

izvor: dnevnik.rs, foto: jkpput.rs