24.07.2017.

"Publika je osetila da je napadač iz Gane - poslednja karta za pobedu"


Savladali su Novosađani uvek neugodnu ekipu Čukaričkog predvođenu trenerom Nenadom Lalatovićem koji je gromkim aplauzima dočekan na „Karađorđu”

Poklonici fudbala nisu zaboravili predan rad Lalatovića, koji je ostavio dubok trag na klupi Vojvodine.

Novosađani su do slatkog minimalca došli golom Džosefa Bempaha Ovusua u nadoknadi vremena.

Bila je od prvog minuta evidentna želja momaka novog stratega Nenada Vanića da se požrtvovanom igrom iskupe za kiks u Evropi i na startu zabeleže pobedu.

Kapitensku traku na premijeri poneo je Bogdan Planić, levi bek Nikola Antić bio je na klupi.

– Očekivali smo na premijeri težak zadatak, jer je ekipa Čukaričkog veoma neugodan rival. U meč smo ušli s namerama da skupo prodamo kožu, borbenošću pokušamo da prvi dođemo u situaciju za vođstvo. Pored kvalitetnog rivala za protivnika smo imali i veoma teško vreme, što je u uvodnim minutima uticalo da se igra odvija između dva šesnaesterca bez izglednijih prilika za gol. Očito je bilo da je trener Lalatović dobro proučio našu igru, jer su Beograđani igrali visok presing na naša dva zadnja vezna igrača što je uzrokovalo da u tom periodu ne stvorimo nijednu šansu – rezimira neumorni Planić, prenosi Žurnal.

Meč je odlučen golom Ovusua u nadoknadi vremena. Zagrevao se u dva navrata, šansu dobio u poslednjim minutima što se pokazao kao dobitni potez.

– Pokušao je trener Vanić uvođenjem Živkovića i Mihajlovića da pojača napad. Kad je u igru uveo Ovusua, publika je osetila da je napadač iz Gane, inače njihov ljubimac, poslednja karta za pobedu. Sjajno je odreagovao na odbijenu loptu nekog iz odbrane gostiju, posle dubinske lopte Vukasovića, našao se na pravom mestu i udarcem iz prve savladao Kirovskog i doneo nam neopisivu radost. Drago mi je zbog njega, jer je bio strpljiv, šansu je iskoristio na pravi način.

izvor: zurnal.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Bempah: Spreman sam da radim još napornije kako bih pomogao i Vojvodini i samom sebi