08.07.2017.

Protiv komaraca - iz helikoptera, aviona, s amfibija i čamaca, ali i sa zemlje ULV generatorima


Helikoptersko-avionskim tretmanom izvedenim u utorak uveče u zaštitnim zonama kod Begečke jame i Koviljskog rita
i pratećim tretmanima s ULV generatorima sa zemlje zaokružen je kombinovani tretman protiv odraslih komaraca, koji je počeo 1. jula na celoj teritoriji grada i opštine Sremski Karlovci.

" Zahvaljujući svakodnevnom praćenju stanja na terenu, dobroj saradnji s Gradskom upravom i savremenom sistemu zaštite zdravlja građana od komaraca koji primenjujemo već pet godina, i ovaj krug tretmana izveden je na vreme " objašnjava za Dnevnik menadžer „Ciklonizacije“ za odnose s javnošću Dario Aćimović. U akciji je učestovalo više od 30 naših ekipa, a delovali su iz helikoptera, aviona, s amfibija i čamaca, ali i sa zemlje ULV generatorima. Vremenski uslovi su bili relativno povoljni i očekujemo maksimalan učinak.

Kombinovani tretmani obuhvatili su grad Novi Sad, sva prigradska naselja i sela, kao i teritoriju opštine Sremski Karlovci, a deo su ovogodišnje sistematske akcije zaštite od komarac koja je počela u prvoj polovini maja i trajeće sve do jeseni, odnosno sve dok to vremenski uslovi budu zahtevali.

Aćimović podseća na to da se od početka sezone redovno sprovode i takozvani preventivni – larvicidni tretmani na Dunavu i svim kanalima i barama i drugim izvorištima, koji značajno redukuju broj odraslih komaraca, i da se na taj način potreba za tretmanima protiv odraslih komaraca svodi na minimum.

izvor: dnevnik.rs, foto: facebook.com/ciklonizacija