Prijepolje: Vlasnik pekare nudi besplatan hleb onima koji ne mogu da ga kupe


Ferhat Hodžaj, vlasnik pekare "Arena" u Prijepolju, skrenuo je poslednjih dana pažnju javnosti obaveštenjem da nudi besplatan hleb gradjanima koji nisu u mogućnosti da ga kupe

Od pre nekoliko dana na vratima njegovih prodajnih objekata stoje natpisi "Gradjani koji nisu u mogućnosti kupiti hleb, kod nas mogu dobiti besplatno hleb tip 500 od 500 grama, 1-2 hleba po porodici, od 6 do 20 sati svakog dana".

Ovaj 33-godišnji pekar začudjen je zbog reakcije javnosti i medija, koji su na društvenim mrežama preplavili ovaj gest hvalospevima."Nije to ništa čudno ni originalno. Ja neću reklamu na ovaj način, neću ni izazivanje bilo kojih emocija, ja jednostavno mislim da je normalno pomoći ljudima koji nemaju, ili možda samo trenutno nemaju. Ako je sudjeno da zbog ovoga gesta propadnem, onda zaista i treba da propadnem i ne zaslužujem da se bavim ovim poslom", kazao je Ferhat.

Dodao je i da je za ovih nekoliko dana u njegova četiri prodajna objekta, dva u Prijepolju i po jedan na Kolovratu i u Brodarevu, podeljen hleb svakome ko je to tražio. Smatra da su vremena teška i da treba pomoći, ne razmšlja o tome da bi neko to mogao da zloupotrebi.

"Pre nego što sam doneo oluku o ovom potezu posavetovao sam se sa inspekcijom i uradio onako kako su mi oni rekli. Hleb koji je u maloprodaji 40 dinara delim besplatno, ali ga evidentiram kroz fiskalnu kasu, plaćam propisani PDV i na taj hleb i tako mislim da radim sve dok bude imalo interesovanja. A ima ga, mada se ljudi malo ustežu jer je teško prekoračiti taj prag i priznati sebi da nemaš para da kupiš hleb ili dva za porodicu i za sebe", kazao Ferh.

izvor: Beta, foto: ilustracija