25.07.2017.

Prijave za subvencije u privatnim vrtićima


Od 1. avgusta do 30. novembra roditelji, staratelji i hranitelji, koji su ostvarili pravo na subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima u Novom Sadu
mogu da podnesu zahtev za finansijsku podršku, za period septembar - decembar 2017. godine.

Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva, počev od 1. septembra 2017. godine.

"Mesečni iznos finansijske podrške utvrđuje se po detetu prema vrsti boravka, i to 10.000 dinara za celodnevni boravak uzrasta od šest meseci do tri godine, 8.000 dinara za celodnevni boravak uzrasta od tri do sedam godina, 3.200 dinara za poludnevni boravak sa užinom i 2.800,00 dinara za poludnevni boravak bez užine", navodi se u saopštenju Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu.

Dodaju da se pomoć pruža licu pod uslovom da je državljanin Republike Srbije, da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, odnosno boravište ako je raseljeno lice sa Kosova i Metohije, i da u momentu podnošenja zahteva ne može da upiše dete u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo".

Zahtevi za finansijsku podršku podnosese Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove.

izvor: Tanjug, agencije, foto: NSinfo