17.07.2017.

Počinje manifestacija "Pod krošnjama na Štrandu"


Manifestacija "Pod krošnjama na Štrandu" počeće danas, 17. jula i trajaće do 5. avgusta u Gradskoj biblioteci na novosadskoj plaži

"Pod krošnjama na Štrandu" promoviše medije na jezicima manjina, kulturu i jezik manjinskih zajednica koje žive u Vojvodini. U Biblioteci na Štrandu će se učiti mađarski, slovački i slovenački jezik.

Osim toga, promovisaće se sport i zdrav način života, a ove godine fokus je boravak u prirodi, odnosno planinarenje. Jedan od razloga je to što će se kvizovi subotom održavati na lokalitetu Rim, iznad Beočina.

Novina ove godine je projekat "Dunav priča sedam priča" sa namerom da koncept letnje manifestacije traje tokom cele godine u ograncima Gradske biblioteke, biblioteke u Sremskim Karlovcima, Irigu i Beočinu, pa će se tokom jeseni organizovati nedelja rumunskog jezika i kulture.

Biblioteka na Štrandu već osam godina omogućava Novosađanima da na dunavskoj plaži čitaju knjige, pozajmljuju literaturu za decu, te da imaju pristup dnevnim novinama i raznim magazinima.

Manifestaciju "Pod krošnjama na Štrandu" organizuju Gradska biblioteka, agencija Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija.