07.07.2017.

Pobeda Ivane Španović u Lozani - plasman na finalni miting u Briselu (VIDEO)


Ivana Španović pobedila je na mitingu Dijamantske Lige u Lozani skočivši u dalj šest metara i 79 centimetra

Ona je taj rezultat ostvarila u četvrtoj seriji i tako osvojila maksimalnih osam bodova i siguran plasman na finalni miting u Briselu.

Drugo mesto osvojila je Amerikanka Šakela Saunders sa 6,68 metara, dok je olimpijska šampionka Tiana Bartoleta s preskočenih 6,65 metara bila treća.

Trener Goran Obradović je posle takmičenja rekao da je zadovoljan pobedom i rezultatom, s obzirom da je ovo bio prvi nastup Španovićeve posle povrede.

"Ivana je već u prvoj seriji imala peh, gde je prilikom odraza osetila blagi bol u stopalu zbog neodgovarajuće daske, a interesantno je da su se i sve ostale atletičarke požalile na dasku. Iz istog razloga Britanka Šara Proktor bila je primora da odustane od daljeg nastupa, dok je Ivana odmorila petu seriju", rekao je Obradović.

"Iz Lozane idemo direktno u London, gde će Ivanu pregledati doktor Jovan Djurović i tamo ćemo zajedno odlučiti da li će nastupiti na mitingu u Londonu. Najvažnije je da je ona današnjim nastupom obezbedila mesto na finalnom mitingu u Briselu", dodao je.

izvor: Beta, agencije