24.07.2017.

Odeća, kozmetika, tehnika... sve češće stižu na kućni prag - Kurirske službe sve unosniji biznis u Srbiji


Poštari u torbama sve manje raznose pozdrave sa mora i novogodišnje želje, ali nam zato odeća, kozmetika i tehnika sve češće stižu na kućni prag

Pad broja pismonosnih pošiljaka, a porast broja poslatih paketa, trend je u svetu koji nije zaobišao ni Srbiju. Mnogi su u dostavi paketa videli šansu za unosan biznis, pa je tokom prošle godine broj kurirskih službi u našoj zemlji povećan sa 36 na 55.
Da posla za njih ima sve više, pokazuju i podaci Republičkog zavoda za statistiku po kojima je broj pošiljaka koje je lane dostavila “Pošta Srbije” - gotovo dupliran. Tokom 2015. oni su isporučili 319.000 paketa, a prošle godine čak 621.000. “Pošta Srbije” prihodovala je prošle godine 194 miliona dinara od klasičnog slanja paketa, a čak 1,8 milijardi od ekspres-usluga.
Ovo zato što je naša zemlja specifična i razlikuje se u odnosu na druge baš po tome što naši građani i firme za slanje paketa uglavnom koriste takozvane ekspres-usluge. To podrazumeva da kurir na kućnom pragu preuzme paket i da ga isporuči “na ruke” na naznačenoj adresi. Razlika u odnosu na klasične pošiljke je u tome što korisnik zbog njih ne mora da odlazi na šalter pošte ni kao pošiljalac, ni kao primalac.

U RATEL-u razlog za toliku popularnost ekspres-usluga vide u njihovoj ceni, koja je u Srbiji više nego povoljna.
"Cena ekspres-pošiljke kod nas je svega od dva do tri evra, dok je u drugim državama to znatno skuplje. U Sloveniji se, na primer, svega oko 10 odsto robnih pošiljaka šalje putem ekspres-usluga, a ostatak klasičnim putem. U Srbiji se veoma mali deo ovih “ekspres-pošiljki” odnosi na slanje robe među građanima. Uglavnom je reč o komercijalnim uslugama između kompanija, ili između firmi i građana", ukazuju u RATEL-u.

izvor: Novosti, agencije, foto: ilustracija, Suriya Kankliang/freedigitalphotos.net