06.07.2017.

Nulta noć na Exitu - rezervisana za najveće svetske muzičke zvezde


Spektakularnim nastupom benda "Kilers" jednog od najboljih muzičkih sastava današnjice u Novom Sadu je počeo Exit festival koji ove godine beleži svoje 18. izdanje

Zvezde večeri zbog kojih je i pokrenut "nulti dan" Exita, koji će i narednih godina biti rezervisan za nastupe članova "lige šampiona", "Kilersi" su potpuno opravdali očekivanja, jer su koncert koji je na glavnoj festivalskoj bini počeo u 23.30 sati pretvorili u pravi hepening

Posle noćašnjeg nastupa na Petrovaradinskoj tvrđavi prisutnima je bilo jasno zašto mnogi Killers-e smatraju najboljim rok bendom 21. veka.

Brojna i izuzetno raspoložena publika je svaku numeru "Kilersa" burno ispratila, a hitovi koji su zaštitni znak tog benda - "Mr. Brigtside", "Somebody told me" "All these things that I''ve done", atmosferu među fanovima su doveli do usijanja.

Da publika u dobrom raspoloženju dočeka "Kilerse" i da prepoznatljiva Exit energija svom silinom zapljusne zidine Petrovaradinske tvrđave svojski su se potrudile domaće legende "Van Gogh" i njujorški bend "The Teachers".

Većina fanova se po završetku koncerta "Kilersa" preselila se na Guarana no sleep festival, koji se održava po prvi put, a na kom su noćas nastupili Jeff Mills, Ellen Allien, Paila Tample & Rebekah, Jane Fitz i mnogi drugi.

Broj posetilaca na samom otvaranju festivala ukazuje da će ovogodišnji Exit biti izuzetno posećen.

Za razliku od prethodnih nekoliko godina ovogodišnji Exit traje pet dana, odnosno pokrenuta je "nulta" noć koja je rezervisana za najveće svetske muzičke zvezde.

Čast da budu glavna atrakcija premijerne „nulte noći imali su rok giganti "The Killers".

izvor: Tanjug, agencije, foto: exitfest.org