30.07.2017.

Ministar zdravlja: Podignite zdravstvene kartice do 15. septembra


Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je danas građane da podignu zdravstvene kartice u svojim filijalama do 15. septembra

Lončar je za Radio-televiziju Srbije kazao da, ukoliko bude potrebno, radiće se prekovremeno popodne, subotom i nedeljom, kako bi svi građani do polovine septembra podigli zdravstvene kartice.

"Izvinjavamo se građanima na onome što se desilo. Nisam taj koji će reći odgovorni su građani, krivi su neki drugi. Ispitaćemo to do kraja, jer od tih stvari zavise nam druge poput E-recepta i drugih stvari u medicini", rekao je Lončar

Lončar je podsetio da je iz Zavoda za izradu novčanica dobio obaveštenje da su 13. jula sve knjižice isporučene i da ne postoji više nijedan zahtev za izradu.

Podsetimo, nedavno je Jedinstvena organizacija sindikata Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) saopštila da su "radnici RFZO u prethodnih deset meseci predano radili na poslu zemene starih knjižica novim karticama za zdravstveno osiguranje za preko 6,5 miliona osiguranika".

Sindikat se bio oglasio saopštenjem povodom, kako su naveli, natpisa u medijima i pominjanja zaposlenih u RFZO u negativnom kontekstu, u vezi sa izradom kartica za zdravstveno osiguranje. Kažu da su radnici RFZO u prethodnom periodu trpeli različita prozivanja i komentarisanja u medijima, verbalne, pa čak i fizičke nasrtaje osiguranika na zaposlene.

"U prethodnih deset meseci predano smo radili, kako u redovno radno vreme za koje jesmo plaćeni, tako i prekovremeno (popodne i u dane vikenda) za šta nismo plaćeni, a završetak ovog posla shvatili smo kao zadatak nad svim zadacima i kao posao od opšteg interesa, preduzet u korist osiguranika Republičkog fonda", poručio je predsednik Sindikata Nenad Pavlović.

izvor: Beta, 021.rs, agencije, foto: ilustracija