21.07.2017.

Lalatović: I dalje mi je Vojvodina u srcu - mogla je da bude moćna, voleo bi da se jednog dana vratim


Ne jednom naglašavao je Nenad Lalatović, danas učitelj fudbalera Čukaričkog a do pre sedam-osam meseci šef stručnog štaba Vojvodine
da mu je period koji je proveo među novosadskim crveno-belima najlepši i najdraži u trenerskoj karijeri.

Slučaj ili igra sudbine, tek upravo Nenadov bivši i sadašnji klub otvaraju novu sezonu u Superligi, što kod mladog stručnjaka izaziva pomešana osećanja.

„I dalje mi je Vojvodina u srcu, jer je to klub u kojem sam doživeo najlepše trenutke kao trener“, iskren je Lalatović.

Dodaje da bi voleo da se jednog dana vratim u Vošu, jer se u njoj osećao kao da je tu odrastao i upravo zbog toga joj je dao i srce i dušu.

„Igrali smo sjajan fudbal, po mnogima i najlepši u Srbiji i svi su nas se plašili zbog toga, a to su potvrđivali i rezultati. Na “Karađorđu” tokom 13 meseci nisam izgubio ni jednu utakmicu, bili smo na pola koraka od plasmana u grupnu fazu Lige Evrope i u samom vrhu srpskog prvenstva. Nažalost, sve je to otišlo u nepovrat, došlo je do smene uprave, ostali smo sami igrači i ja i niko nije umeo da mi kaže ko će dalje voditi klub. Imao sam ponudu Čukaričkog za saradnju na četiri godine i prihvatio sam je. Život ima neke svoje puteve kojima nas vodi i, eto, ja danas radim na Banovom brdu“, kaže Lalatović.

Da li poznaje ovaj sastav Vojvodine koji ulazi u sezonu i s kakvim očekivanjima Čukarički dočekuje utakmicu?

„Poznajem tek 4-5 igrača Vojvodine koje sam imao priliku da treniram, jer se dosta toga u klubu u međuvremenu izdešavalo. Ipak, Novosađani igraju na svom stadionu, pred svojim navijačima i oni su tu uvek jaki i opasni. Upravo zbog toga mislim da njima pripada uloga favorita, a mi ćemo se potruditi da igramo našu igru i da pokušamo da ostvarimo dobar rezultat. Voša je u prednosti i zbog činjenice da su iza nje već dve takmičarske utakmice, dok mi nemamo ni jednu i teško mi je još uvek da procenim u kakvoj smo formi. Na sve ovo treba dodati i to da smo bukvalno tri dana pred početak lige ostali bez jednog od najboljih igrača“, Nemanje Radonjića, koji je prešao u Crvenu zvezdu, a zbog povreda ne mogu da računam ni na Marka Docića i Darka Zorića. Primorani smo zbog toga da tumbamo ekipu na čak tri pozicije. U svakom slučaju, očekujem zanimljivu i dobru utakmicu i neka pobedi bolja ekipa - dodao je Nenad Lalatović.

Da i dalje razmišlja o danima kada je predvodio Novosađane, Nenad Lalatović je potvrdio i sledećim razmišljanjem:

„Vojvodini, kao njen bivši trener, pre svega želim da se ponovo izbori za pravo da igra u Evropi. Otišao jesam, ali mi je velika želja da opet radim s crveno-belima i siguran sam da bi napravili moćan tim da je ostala u klubu uprava na čelu s Vojvislavom Gajićem i Dragoljubom Zbiljićem. Iskreno, možda bih i danas bio u Novom Sadu i da je neko umeo da mi kaže ko će voditi klub, odnosno i sa novim čelnim ljudima.“

Beograđani u Novi Sad danas dolaze u jutarnjim satima, a u 10.30 časova održaće i lakši trening na stadionu Proletera na Slanoj bari.

izvor: dnevnik.rs, foto: fkvojvodina.rs