27.07.2017.

Ko će graditi novu zgradu RTV - znaće se u septembru


Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine objavila je javni poziv za izbor izvođača radova koji bi trebao da gradi novu zgradu Radio-televizije Vojvodine

Ko će graditi novu zgradu RTV u Novom Sadu, za koju je novac opredeljen iz republičke i pokrajinske kase, znaće se u septembru, piše portal eKapija.

Kako navode, ponude se mogu dostavljati do 23. avgusta, a odluka o kompaniji koja će graditi objekat RTV-a, biće doneta najkasnije u roku od 25 dana od otvaranja ponuda.

U konkursnoj dokumentaciji, pišu, ponuđač je u obavezi da izradi projekat za izvođenje radova (u skladu sa projektom za građevinsku dozvolu, koji je 2015. izradilo preduzeće Euro Gardi Group Novi Sad), kao i da izvede prvu fazu radova.

Kriterijum koji će se uzimati u obzir prilikom dodele ugovora je ekonomski najpovoljnija ponuda, a bodovaće se vrednost ponude (80 pondera) i rok izvršenja ugovora (20 pondera), piše portal.

Skori početak izgradnje nove zgrade RTV u Novom Sadu postao je izvestan, navode oni, kada su krajem juna predstavnici Uprave za kapitalna ulaganja i Radio-televizije Vojvodine potpisali ugovor o prenosu novca.

Preduslov za izgradnju novog objekta je uklanjanje ostataka ruševina stare zgrade RTV, koja je uništena u NATO bombardovanju, za šta je zadužena firma Elita Cop.

izvor: rtv.rs, ekapija, agencije, foto: rtv.rs