11.07.2017.

IKEA privodi kraju radove za otvaranje prve robne kuće u Srbiji - 9.500 proizvoda


Švedska IKEA privodi kraju radove za otvaranje prve robne kuće u Srbiji, što je planirano za 10. avgust
a katalog proizvoda na srpskom jeziku biće odštampan u više od milion primeraka, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji.

Deo primeraka će biti dostupan u robnoj kući za kupce, kao i da će u radijusu od 60 kilometara od robne kuće svim domaćinstvima dostaviti besplatnu kopiju kataloga.

Štampani katalog je, bez obzira što živimo u digitalnoj eri, još uvek jedan od simobola ove kompanije na globalnom nivou. Prvi IKEA katalog je štampan 1951.

Ikea je zaposlila u Srbiji 416 ljudi, a dalje zapošljavanje će zavisiti od daljih potreba. "Radovi su u finalnoj fazi, spolja je objekat završen i pristupne saobraćajnice i sada se fokusiramo na sređivanje enterijera. Takođe, u završnoj je fazi i punjenje magacina robom. Ljudi su u fazi završnih treninga za svoje poslove i ovih dana ćemo početi i testiranje operativnih sistema u robnoj kući", rekla je Vujašković-Đureinović.

Ona objašnjava da je reč o različitim procedurama poslovanja, na primer restorana, kasa, sektora za povrat robe, bezbednosnih sistema i slično, što je sve neophodno obaviti pre otvarana.

"Radi se na enterijerima, po čemu je IKEA, inače, poznata - da pruža inspiraciju za uređenje doma. Tako da su naši čuveni enterijeri u završnoj fazi i reflektovaće ono što je na neki način tipičan život kod kuće u Beogradu. Sve će biti apsolutno spremno i nekoliko dana pre 10. avgusta", navela je.

IKEA će ponuditi celokupan asortiman od 9.500 proizvoda po cenama na nivou robnih kuća te kompanije u zemljama u okruženju.

izvor: Tanjug, agencije, foto: ilustracija