07.07.2017.

Gradski prevoznik kupuje još 12 autobusa


Gradski prevoznik će uskoro raspisati tender za kupovinu sedam niskopodnih solo autobusa na dizel, a do kraja godine će biti raspisana i nabavka za kupovinu još pet solo autobusa

Ovo je rezultat odluke o rebalansu budžeta koju je donela Skupština grada, a kojom su GSP dodeljena dodatna sredstva za kupovinu autobusa.

Umesto 60 miliona, Grad će dati 120 miliona dinara, pa je tako omogućeno gradskom prevozniku da prvobitan plan kupovine poveća i sredstva u visini od 43 miliona koja je trebalo da samostalno uloži u jednu, preraspodeli za drugu nabavku.

Naime, pored ove kupovine, koja će se finansirati sredstvima iz gradske kase, GSP će sa svojim sredstvima preko lizinga kupiti još pet autobusa koji su procenjeni na oko 87 miliona dinara.

Podsetimo da je GSP poslednje autobuse kupio prošle godine i to 10 zglobnih i devet solo autobusa, pri čemu je poslednja isporuka bila u junu kada je stiglo pet solo autobusa kupljenih prošle godine i u aprilu kada je stiglo pet autobusa kupljenih krajem 2015. godine. Novosadski prevoznik trenutno ima oko 270 autobusa.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija