26.07.2017.

Grad u renoviranje Spensa ulaže 52,5 miliona dinara - Počelo renoviranje hola na zatvorenom bazenu


Grad u renoviranje Spensa ove godine planira da uloži 52,5 miliona dinara, odnosno blizu pola miliona evra

U toku je renoviranje hola kod zatovrenog bazena, rekonstrukcija postojećih i izgradnja dve nove svlačionice. U starim svlačionicama biće zamenjene pločice, na podu i zidovima, renoviran i osposobljen postojeći prostor za tuširanje.

Sve kabine biće opremeljene modernim tuševima. Garderobni ormani u starim svlačionicama biće zamenjeni novim, modernim, plastificiranim, nerđajućim koji će biti postavljeni i u novim svlačionicama.

Ukupno će biti postavljeno 248 ormana, a biće postavljena nova ogledala, klupe i police. Takođe biće ugrađen i veći broj utičnica za fen. Svi sadržaji će biti jasno obeleženi, kao i putanje za korisnike. Biće poboljšana ventilacija i ugrađene nove vodovodne i kanalizacione cevi, ofarbani i očišćeni svi metalni i stakleni delovi u pristupnom holu.

U holu se takođe menja spušteni plafon i vrši se ugradnja nove led rasvete, postavljaju se nove garniture za sedenje, table sa info grafikom kao i nov led televizor, kako bi korisnicima bazena boravak bio što prijatniji.

- Spens, mora ostati simbol Novog Sada. To je stav gradonačelnika Miloša Vučevića, Gradskog veća i rukovodstva Spensa. Deset miliona koji se ulažu u uređenje svlačionica i hola zatvorenog bazena, nije jedino ulaganje. Takođe, uloženo je 10 miliona u renoviranje i modernizaciju svlačionica ledene dvorane. Grad će sa 7,5 miliona finansirati sanaciju kanalizacije u objektu, koja nije menjana 36 godina. Pokrajinska vlada obezbedila je 15 miliona za postavljanje LED rasvete u velikoj dvorani, čime ćemo ostvariti ozbiljne uštede. A Ministarstvo turizma obezbedilo je 10 miliona za uređenje bazena na Sajmištu – kaže Milan Jarić generalni direktor Spensa.