11.07.2017.

Grad neće odustati od Spensa i pored velikih gubitaka - Možda se uzme u obzir i promena delatnosti


Novosadska vlast neće odustati od Spensa, nego će pronaći rešenje da ovaj sportsko-poslovni centar opstane i pored velikih gubitaka

Ovo je za 021.rs rekao zamenik gradonačelnika Srđan Kružević na pitanje šta će Grad preduzeti da se reše gubici i minusi Spensa, koji prelaze visinu kapitala preduzeća. On je pojasnio da Novi Sad neće postupiti kao drugi gradovi koji su ovakve centre "razmontirali" zbog neisplativosti.

"U svetu su postojala samo dva objekta poput Spensa, jedan u Nemačkoj i jedan u Kanadi. Na osnovu studija o njihovoj isplativosti doneta je odluka da se oni razmontiraju i to je tako urađeno. Grad neće tako postupiti sa Spensom, već je na pragu da nađe rešenje za njega. Možda se uzme u obzir i promena delatnosti Spensa, ali ne tako da se odrekne sportskog sadržaja i ustupaka koje klubovi i sportisti imaju", navodi Kružević.

On ističe da to što preduzeće posluje neprofitabilno je posledica i toga što Novi Sad mora da subvencioniše sportske klubove, a s druge strane cene zakupa poslovnog prostora ne mogu da se povećavaju jer imaju konkurenciju u drugim objektima.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo