02.07.2017.

Facebook dobija novu opciju - daje vam besplatan net


Kako su preneli mnogi strani IT mediji, između ostalih PhoneArena i Venture Beat, Facebook aplikacija je dobila novu opciju
koja će u blizini korisnika tražiti dostupne otključane i/ili poznate već korišćene Wi-Fi mreže, na koje može da se nakači telefon ili korisnikov uređaj, kako bi se učitale Facebook novosti.

Facebook je novu opciju, nazvanu „Find Wi-Fi“, dosta dugo testirao samo u nekim regionima sveta, istovremeno na iOS i Android platformi, a korisnik preko mape učitane u okviru Facebook aplikacije ima mogućnost da pregleda dostupne javne i otvorene Wi-Fi mreže, koje će iskoristiti za besplatnu konekciju. Mapa i nova opcija nalaze se u okviru „Options“ menija Facebook aplikacije.

Ova opcija očekuje se uskoro na svim telefonima na kojima je dostupna i Facebook aplikacija. Opcija će služiti i za povezivanje sa lokalnim prodavnicama, poslovima i za pronalaženje POI tačaka (Points of Interest). Tu i nastaje problem, jer će Facebook, ako odlučite da koristite ovu opciju aktivirati i Location History opciju, koja pamti gde ste bili, koga ste posetili i sa kime ste ćaskali ili bili na vezi dok ste koristili Facebook, Google ili bilo koju drugu aplikaciju.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: nenetus/freedigitalphotos.net