03.07.2017.

Devojčica dve godine skupljala svaki dinar od džeparca - odvela roditelje na more


Dve godine skupljala je svaki dinar od džeparca, da bi uštedela novac i došla sa mamom i tatom na odmor

Dečji snovi sanjani mesecima, pretvorili su se u stvarnost, pa je trinaestogodišnja Maja Ilić iz Šida dovela roditelje u Sutomore.

"To mi je bila najveća želja, zaslužili su odmor, a nisu to mogli da priušte, jer imaju mala primanja. Štedela sam, ostavljala u kasicu svaki dinar kojim su me častili baka, deda, tetka, za rođendan ili odličan uspeh u školi", priča Maja.

Tata Željko je kondukter na železnici, a mama Jadranka radi u Poreskoj upravi.

"Podigli smo kredit i prošle godine rekli Maji da ne možemo na letovanje, jer su nam primanja mala. Tada je obećala da će ona skupiti novac, a nedavno nas je dočekala rečima: 'Idemo ovog leta na more'. Odgovorila sam joj da nam kredit ističe u julu i da nam treba bar godinu dana da skupimo novac", priča mama Jadranka, dodajući da su zahvaljujući skromnosti deteta stigli na more. Ilići ne kriju ponos na svoje dete.

Maja nije mogla da dočeka da krenemo. Kad smo stigli u Sutomore, njenoj sreći nije bilo kraja. San je postao stvarnost. Zadovoljstvo za roditelje je ogromno kada ima ovakvo dete.

Devojčica priča da su kod "teta Nine" letovali pre dve godine i da im je bilo lepo. U međuvremenu, nisu išli na odmor.

"Htela sam da na more dođemo porodično, da se opustimo. Drugarice su džeparac trošile, a ja sam srećna kad smo mi zajedno. Ništa lepše od večernjih šetnji pored mora. Imam vrlo lep odnos sa roditeljima", kaže dete čija su razmišljanja zrelija od mnogih koji su dva-tri puta stariji od Maje.

A, zbog tog razmišljanja, priča je dobila nastavak. Uobičajno je da roditelji vode decu na more, ali ne da maloletno dete dovede roditelje. Kad su dobrodušna vlasnica apartmana Leković u Sutomoru, Nina, i njen sin Filip Ivezić, čuli da je devojčica skupila novac, odlučili su da Iliće časte.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: ilustracija