28.07.2017.

Dečija kreativna radionica na Štrandu ispod Mosta slobode


Dečija kreativna radionica u organizaciji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog biće održana u petak, 28. jula, od 15 do 17 sati, na Štrand Summer Fest-u, na platou ispod Mosta slobode

Deo svojih pedagoških programa Spomen-zbirka će predstaviti u okviru manifestacije Štrand Summer Fest družeći se sa najmlađima, maštajući zajedno sa njima o letnjim temama i upoznajući ih sa pričom o kolekcionaru Pavlu Beljanskom i njegovoj kolekciji.

Inspirisani popularnim gradskim kupalištem i različitim motivima koji ih asociraju na leto, učesnici će stvarati originalna dela malih formata i izložiti ih u okviru makete zamišljene galerije.

U kreiranju Male galerije na plaži i mini-postavke posvećene aktuelnom godišnjem dobu, mogu im se pridružiti i odrasli. Kreativna radionica, namenjena je grupi do 25 učesnika uzrasta od 6 do 12 godina, a zainteresovani će biti u mogućnosti i da prelistaju publikaciju Spomen-zbirke Prvi put u muzeju, kao i da se oprobaju u rešavanju podsticajnih slagalica sa motivima umetničkih dela iz Kolekcije.

Štrand Summer fest je prvi festival u organizaciji kompanija Color Press, Ninamedia i JKP Gradsko zelenilo, tokom čijeg trajanja (8. jun – 8. septembar), posetioce najvećeg kupališta u Novom Sadu, na prostoru ispod Mosta slobode, očekuju različiti tematski programi i aktivnosti prilagođeni svim generacijama.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo