17.07.2017.

"Čuvari Vodovoda - u skladu sa zakonom"


Obelodanjivanje namere poslovodstva JKP „Vodovod i kanalizacija” da angažuje profesionalne čuvare objekata vodovodnog sistema, u delu javnosti izazvao je nezadovoljstvo

Ogorečni su se zapitali zbog čega je potrebno da grad, posle „čuvara kontejnera”, dobije i čuvare vodovoda, uz neizbežnu dilemu u vezi s tim koje će JKP izmisliti nove profesionalne čuvare.

Boljeg sagovornika da obrazloži sve nedoumice i otkloni nejasnoće kada je potez JKP „Vodovod i kanalizacija” u pitanju od direktora tog preduzeća Gvozdena Perkovića nema.

„Odluka o raspisivanju tog konkursa usledila je kao odgovor na zakonsku obavezu kojom se uređuje obavezno obezbeđenje i zaštita određenih objekata“, kaže Perković za Dnevnik.

Dodaje da su obavezno obezbeđeni objekti su objekti od strateškog značaja za Republiku Srbiju i njene građane, kao i objekti od posebnog značaja, čijim oštećenjem ili uništenjem bi mogle nastupiti teže posledice po život i zdravlje ljudi ili koji su od interesa za odbranu zemlje.

„Pod obavezno obezbeđenim objektima smatra se i prostor na kojem su ti objekti i čini njihov sastavni deo, kao i prateći objekti koji su u funkciji tih objekata. Moja je obaveza da preduzeće kojim upravljam ispoštuje zakonske odredbe i odgovori svakodnevnim bezbednosnim izazovima i potrebi da se na te izazove odgovori kvalitetnom uslugom koja nije mogla da se obezbedi iz sopstvenih resursa“, veli Perković.

Sagovornik Dnevnika kaže da je više od 150 objekata vodovodnog i kanalizacionog sistema pod nadležnošću preduzeća.

izvor: dnevnik.rs, foto: ilustracija, vikns.rs