18.07.2017.

"Čuka neće doći u NS da se brani - Ipak, mi smo domaćini i učinićemo sve da osvojimo sva tri boda"


Samo nekolicina standardnih igrača iz prošle sezone zaigrali su u poslednjoj proveri s novosadskim Proleterom. Među njima, s kapitenskom trakom na ruci, bio je i Dušan Jovančić

„Neuspeh u kvalifikacijama za LE neminovno je morao da ostavi traga na sve nas, pre svega na polju samopouzdanja“, rekao je pouzdani vezni fudbaler.

Dodaje da je sigurno da još uvek nisu na vrhuncu forme, ali je ubeđen da je i nivo na kom su trenutno dovoljan da u novo prvenstvo uđu onako kako žele i da pobede tim Čukaričkog.

„Imamo pred sobom osnovni cilj koji se već godinama unazad ne menja kada je Vojvodina u pitanju, a to je da se izborimo za novi izlazak na evropsku scenu. Lako nam neće biti, toga smo svesni, ali imamo kvalitet i moraćemo da se potrudimo da ga na terenu dokažemo“, veli Jovančić.

Čukarički je, bez obzira na to što se susret igra na stadionu “Karađorđe”, izuzetno neugodan rival.

„Beograđani imaju odličan tim,doveli su i nekoliko pojačanja, a trener Nenad Lalatović je, bez ikakve sumnje, sve to utegao kako treba. Čuka neće doći u Novi Sad da se brani, igraće onako kako igraju sve Lalatovićeve ekipe, dakle visoki presing i zaista nam neće biti lako. Ipak, mi smo domaćini, igramo pred našim navijačima, u tim se vraćaju do nedavno povređeni igrači i učinićemo sve da osvojimo sva tri boda. Biće nam ovo prilika da ujedno vidimo gde se nalazimo i na čemu treba da insistiramo u budućem radu“, dodaje sagovornik Dnevnika.

Po nepisanom pravilu, na otvaranje sezone na stadionu “Karađorđe” publika dolazi u većem broju nego što je to slučaj tokom godine.

„Očekujem da će navijači, i pored toga što smo ispali iz Evrope, ponovo stati uz nas i da će nam pomoći da ostvarimo naum protiv Čukaričkog. Znamo da smo im ostali dužni i potrudićemo se da ih obradujemo pobedom, iako, ponavljam, pred nama je duel s jakim i veoma kvalitetnim rivalom“, istakao je Jovančić.

U utakmici sa Proleterom u timu Vojvodine, između ostalih, nije bilo štopera Bogdana Planića. Odsustvovao je zbog lakše povrede, ali je to sada iza njega i priprema se da, zajedno sa ostalim saigračima, obraduje navijače prvenstvenom pobedom.

„Sada je sve u redu, počeli smo da treniramo i Malbašić i Vukasović i ja, tako da ćemo u petak sigurno biti u kombinaciji za tim“, objasnio je Planić.


Utakmica Vojvodina - Čukarički igra se u petak, s početkom u 20 časova.

izvor: dnevnik.rs, foto: Dušan Jocić, fkvojvodina.rs