27.07.2017.

Belić: Pobeda je stigla kao plod pravog odnosa prema dresu, klubu i navijačima


Milan Belić, asistenst stručnog štaba Nenada Vanića, zadovoljan je zbog premijerne pobede i to potkrepljuje rečima

- Sigurno je da nam je uspeh nad „brđanima” došao u dobro vreme i u pravom trenutku. Imali smo priliku da vidimo na koga sve od mladih igrača možemo da računamo u ovom prvenstvu , a gol koji smo postigli u trećem minutu nadoknade vremena potvrdio je da u ovom timu ima potencijala. Naša igra na momente je bila dobra, motiv nam nije nedostajao i drago mi je što sam stekao utisak da je i publika stala iza nas. Pobeda je stigla kao plod pravog odnosa prema dresu, klubu i navijačima i verujem da ćemo i u nastavku prvenstva igrati u istom stilu. Čukarički je veoma ambiciozan klub, sredina koja je u minulim sezonama pokazala da izrasta u odlično organizovanu celinu, ali, zar i mi to nismo pokazali upravo ovom pobedom?

Da li je možda bilo i straha pred premijernu utakmicu?

- Nije, jer smo znali kakvim potencijalom raspolažemo. Naš klub usvojio je novu orijentaciju, zapravo napravio je zaokret i odlučio je da se posveti promociji igrača iz naše omladinske škole. Nekolicina njih zaigrala je u duelu sa Beograđnima, znajući da imaju maksimalnu podršku i članova Stručnog štaba i kluba, pa im je ostalo da samo odigraju kako to najbolje znaju i umeju. Biće tako i u Surdulici, verujem da ćemo i tamo ostvariti željeni rezultat.

Kada već pominjete utakmicu sa Radnikom, činjenica je da Vojvodina još nikada nije uspela u gostima da osvoji sva tri boda.

- Tradicije su tu da se ruše, a upravo sa takvom željom i odlazimo na ovu utakmicu. Nikome ne pretimo, svakog rivala maksimalno poštujemo, ali ne dozvoljavamo ni bilo kome da nas podcenjuje. Ipak, mi smo Vojvodina i ubeđen sam da svi naši rivali to jako dobro znaju. Naravno, svi oni, pa i Surduličani, žele da nam skinu „skalp”, a na nama je da im to ne dozvolimo, da odigramo dobru utakmicu i uknjižimo bod ili sva tri. Dobro je što nemamo problema sa povredama, niko neće odsustvovati, osim Milana Lazarevića koji već duže vreme vuče povredu. Sve to nagoveštava zanimljivu utakmicu, a ja verujem da će naša mladost, uz nju i kvalitet, biti dovoljni da uradimo ono što smo naumili - rekao je Milan Belić za Dnevnik.

Utakmica Radnik - Vojvodina igra se u subotu od 20 časova.

izvor: dnevnik.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić