250 miliona - za obnovu škola i vrtića u Vojvodini


Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice objavio je konkurs za finansiranje i sufinansiranje
rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investiciono održavanje objekata ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja, učeničkog standarda i predškolskih ustanova na teritoriji Vojvodine za 2017. godinu, u iznosu od 253 miliona dinara.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, za ustanove osnovnog obrazovanja i vaspitanja predviđeno je 122.520.000 dinara, na nivou srednjeg obrazovanja i vaspitanja 70.480.000 dinara, za ustanove učeničkog standarda 20.000.000 dinara i za predškolske ustanove 40.000.000 dinara.

"Pravo učešća na konkursu imaju osnovne i srednje škole, ustanove učeničkog standarda na teritoriji AP Vojvodine čiji je osnivač Republika Srbija, AP Vojvodina i jedinica lokalne samouprave, kao i jedinice lokalne samouprave, isključivo za potrebe predškolskih ustanova, na teritoriji Vojvodine", navodi se u saopštenju i dodaje da je konkurs otvoren do 31. jula, a da se konkursna dokumentacija može se preuzeti na veb-adresi resornog pokrajinskog sekretarijata.