Žene rade 22 dana za džabe - Akcija 11% popusta za sve Novosađanke


Komisija za rodnu ravnopravnost donela je odluku da organizuje akciju "11 odsto popusta za sve Novosađanke"

Na tu ideju komisija je došla zbog toga što žene imaju manje plate u odnosu na muškarce.

Kako bi vam se činilo da znate da u toku 2017. godine, od 264 radna dana, 22 radite besplatno? To je slučaj sa više od polovine stanovništa u Srbiji, koju čine žene, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku. Upravo zato, 10. juna ženama bi trebalo da bude omogućeno 11 odsto popusta u gotovo svim trgovinskim lancima.

"Došli smo na ideju, pošto se širom sveta održavaju takve akcije, primer nam je Nemačka, u Nemačkoj je 27 odsto popusta i taj popust je u svakom drugom gradu, svake nedelje. Mi ćemo organizovati ove godine 10. juna ovu akciju, a ako sve protekne kako treba, ako nam se odazovu privredni subjekti, sledeće godine ponovo ćemo je pokrenuti, samo što ćemo gledati da to bude u decembru mesecu, jer ove godine žene rade 22 dana faktički za džabe" kaže Mirjana Vasilić, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost.

Prema rečima Vasilićeve, predlog je poslat svim trgovinskim lancima i prodajnim objektima, a neki od njih već su se odazvali pozivu. Do kraja bi trebalo da se utvrdi i tačan spisak. Komisija za rodnu ravnopravnost poziva sve trgovinske objekte, koje su izostavili u pozivu, da se slobodno jave, ukoliko žele da učestvuju u akciji.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO