25.06.2017.

Završen Tamburica fest: Proglašeni najbolji orkestri - gran pri' u Banja Luku


Tamburaški festival "Tamburica fest" završen je sinoć proglašenjem najboljih orkestara 10. po redu festivala, koji je ove godine ugostio više od 600 izvođača iz osam zemalja

Najbolji orkestar na ovogodišnjoj smotri tamburaša je "Gradski tamburaški orkestar Banja Luka", kojem je pripala nagrada "'gran pri' Tamburica festa".

Za najboljeg primaša proglašen je Danijel Meseljević iz vinkovačkog orkestra "Šil dil daj", za begešara Marinko Pivković iz subotičkog orkestra "Hajo", a vokalni solista je Nino Veličkovski iz Kumanova.

Nagrada za umetnički izraz pripala je  orkestru "Šmartno" iz Slovenije, a za inovativne domete tamburašima iz Pančeva, "Vojvođanski san".

Specijalna nagrada publike, kao i nagrada za negovanje tamburaške tradicije, pripale su domaćinima, tamburaškim orkestrima "Romansa" i "Zorule" iz Novog Sada, a nagrada za najlepšu novu pesmu orkestru "Biseri".

Nagrade su uručili Jovan Pejčić, direktor "Tamburica festa", Jovan Adamov, umetnički direktor i Danilo Ninković, muzički urednik festivala.

Po ceremoniji dodele nagrada usledio je celovečernji koncert "Bajage i instruktora", koji su stavili tačku na ovogodišnji festival.

izvor: 021.rs, agencije, foto: facebook.com/tamburicafest.ns