16.06.2017.

Water fest u Porti do subote - u petak UV bend, Amajlija i Zbogom Brus Li


Festival “Water fest” održava se u našem gradu treću godinu po redu, a Katolička porta i Kulturni centar Novog Sada (KCNS) će sve do subote biti u znaku očuvanja vode i vodnih resursa

Posetioci tokom četiri dana trajanja manifestacije mogu učestvovati u edukativnom, zabavno-sportskom, izložbenom i muzičkom programu. Cilj je da se građani informišu o tome kako mogu da doprinesu unapređenju stanja životne sredine, a posebno vode, posebno pijaće, koja predstavlja blago budućnosti.

"Edukativni deo festivala namenjen je pre svega najmlađima, koji kroz radionice mogu da saznaju o značaju vode, načinima na koji možemo da je sačuvamo i uštedimo i na koji način svako od nas može da se ponaša u skladu sa principima održivog razvoja", rekao nam je predsednik udruženja “Inženjera zaštite životne sredine” Igor Jezdimirović, dodajući da je za mlade u saradnji sa Francuskim kulturnim centrom organizovana i edukativna izložba o značaju vode i problemima sa kojima se ceo svet suočava.

On je napomenuo da kroz sve aktivnosti festivala Novosađani mogu naučiti o značaju vode, koji je sve očigledniji kao i to da je pristup pijaćoj vodi sve teži.

"Novi Sad ima kapacitet da bude zdrav grad koji brine o zaštiti životne sredine, ali i pored postojanja “ekološkog dinara”, koji se na mesečnom nivou izdvaja, grad je još uvek daleko od standarda zaštite životne sredine koji se poštuje u razvijenom svetu", kaže Jezdimirović.

Svakog dana od 18 do 21 čas posetioci mogu učestvovati u edukativnom programu “Kultura življenja” kroz razne radionice i izložbe, a potom od 21 čas i uživati u muzičkom delu programa na Letnjoj pozornici KCNS. Pored programskog dela festivala Novosađani mogu posetiti i štandove sa raznim đakonijama. Tu se mogu pronaći ručno rađeni radovi od kože, sapuni, suveniri, kolači i još mnogo toga.

Festival organizuje udruženje “Inženjera zaštite životne sredine” i “Ritam zdravlja”, a nastao je pre tri godine kao potreba da se ukaže na goruće probleme u zaštiti vodnih resursa. Festival je deo međunarodnog pokreta za očuvanje vode i vodnih resursa.


Petak, 16. jun

17:00 – 21:00 Promocija vode i napitaka
18:00 – 19:00 Interaktivna edukativna radionica za decu uzrasta 5-9 godina « Mi vodu štedimo, presipamo a ne prosipamo »
19:00 – 20:00 Edukativno - zabavni poligon za mlade uzrasta od 15-30 godina «Pričajmo o vodi, to je sad u modi»
20:00 – 21:00 Aktivnija Srbija-trening na otvorenom

KONCERTI U LETNJOJ POZORNICI KULTURNOG CENTRA

21:00 UV BEND
22:00 AMAJLIJA
23:30 ZBOGOM BRUS LI

Subota 17. jun

17:00 – 21:00 Promocija vode i napitaka
18:00 – 19:00 Likovna radionica i razmena radova među učesnicima radionice za decu uzrasta 5-9 godina « Crtež ću da ti dam, i na njemu sve što o vodi znam»
19:00 – 20:00 Finalno takmičenje edukativno - zabavnog poligona za mlade uzrasta od 18-30 godina i dodela simboličnih nagrada «Pričajmo o vodi, to je sad u modi»
20:00 – 21:00 Aktivnija Srbija-trening na otvorenom

KONCERTI U LETNJOJ POZORNICI KULTURNOG CENTRA

21:00 MAMURLOOK
22:30 KILLO KILLO BANDA

POPULARNO