10.06.2017.

Vraća se SEGA MEGA: Stare hit igre - HD rezolucija


Kod nas je ona bila poznata pod nazivom Mega Drive i mnogima od nas budi sećanja na detinjstvo

Nova premijum Sega Genesis Flashback konzola od AtGames-a će biti puštena na tržište ovog septembra, a lista njenih mogućnosti uključuje neke veoma interesantne opcije.

Sistem dolazi sa 85 ugrađenih igara, uključujući sedam Sonic naslova, Virtua Fighter 2 i Altered Beast, kao i slot za kertridže, preko kojeg možete igrati većinu naslova za Genesis/Mega Drive. Dva bežična kontrolera koji rade na 2.4 ghz, su takođe u kutiji, prenosi Polygon.

Flashback takođe ima standardne Genesis portove za kontrolere, pa ako imate stari Sega džojstik možete ga priključiti. Kućište je dizajnirano tako da izgleda kao klasična Sega konzola, što dodatno pojačava faktor nostalgije.

"Druge nove opcije za Sega Genesis Flashback uključuju 720p HDMI priključak, filtriranje piksela rasterske grafike i sačuvaj/pauziraj/premotaj opciju za svaku igru," naglašava kompanija.

Ovo su veoma lepa unapređenja na klasična izdanja konzole, mada kompanija još uvek nije objavila cenu za svoj hardver. Kvalitet emulatora je još uvek nepoznat, a saznaće se kada konzola bude bila dostupna za testiranje.

izvor: Polygon, mondo.rs, agencije, foto: ilustracija, youtube.com