08.06.2017.

Voša putuje na Zlatibor (spisak igrača) - za Ligu Evrope potrebna pojačanja


Fudbaleri Vojvodine u četvrtak odlaze na Zlatibor, gde će odraditi najvažniji deo letnjih priprema za novu sezonu

Hotel „Palisad“ tokom narednih desetak dana biće baza novosadskih crveno-belih, koji će nastaviti da sprovode u delo plan i program treninga, koji bi trebalo da im pomognu da maksimalno spremni dočekaju 29. jun, dan kad je pred njima prva utakmica 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Zadovoljan sam kako su igrači do sada trenirali i očekujem da će u istom stilu, dakle maksimalno ozbiljno i posvećeno, nastaviti da rade i na Zlatiboru – rekao je pred polazak na put Radoslav Batak, šef stručnog štaba. – Siguran sam da ćemo optimalno pripremljeni dočekati ni malo lake izazove koji nam tokom leta slede, ali se nadam da ćemo već u narednim danima dodatno pojačati redove tima. To se posebno odnosi na pozicije na kojima smo deficitarni s igračima, poput štopera, igrača veznog reda i u špicu napada. Za ambiciozne planove koje je pred nas postavila uprava kluba potreban nam je i kvalitetan igrački kadar, a utakmice koje ćemo na Zlatiboru odigrati biće u funkciji stvaranja željene igre.

Kada je o kontrolnim susretima reč, zna se da će Novosađani u petak (9. juna) odmeriti snage s trećeligašem Jedinstvo Putevima iz Užica, ali će na licu mesta biti precizirano to ko će im rival biti dva dana kasnije. Prema planu trenera Bataka i njegovih saradnika, treća provera uslediće 14. juna s ekipom Zete iz Golubovaca, članom najjače lige u Crnoj Gori, a postoji mogućnost da se i 17. juna odigra trening utakmicu.

- Videćemo hoćemo li uspeti da pronađemo adekvatnog rivala, a uvek je otvorena opcija da organizujemo susret između naša dva tima. Na put vodimo 22 igrača i trojicu golmana i tek pred polazak odlučićemo hoće li s nama krenuti i Frensis Afrijie, novajlija iz Gane. Naravno, očekujemo da nam se na Zlatiboru pridruže i eventualni novi igrači s kojima se članovi uprave u međuvremenu budu dogovorili oko saradnje. Nadam se da nećemo imati problema u radu u vidu povreda i da će nas vreme poslužiti.

Inače, redove Novosađana su do sada napustili Darko Puškarić, Aleksandar Paločević i Siniša Babić kojima su ugovori istekli, kao i Mario Maslać, Filip Knežević i Emir Lotinac, koji su dogovorili sporazumni raskid obaveze s crveno-belima. Još uvek nije izvestan status golmana Nikole Perića i očekuje se da dogovor s njim bude postignut u toku narednih dana, a on se ne nalazi na spisku putnika za nastavak priprema. Ne treba zaboraviti ni na činjenicu da se Dejan Meleg nalazi u sastavu mlade reprezentacije Srbije pred kojom je start na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Pored Bempaha i Afirijea iz Gane, jedini novajlija za sada je bivši igrač Budućnosti iz Dobanovaca Nemanja Subotić.

Ekspedicija Vojvodine u četvrtak u jutarnjim satima kreće na nastavak priprema, u njoj se nalazi 38 članova, a za popodne planiran je i prvi trening na Zlatiboru.


Spisak putnika

Na Zlatibor putuju: Rockov, Kordić i Pilipović (golmani), Antić, Lakićević, N. Kovačević, Planić, F. Babić, Devetak, Ćuković, Jovančić, Vukasović, Mesarević, Spremo, Subotić, Bempah, Mićin, Trujić, Živković, Malbašić, Mirosavljev i Stamenić. Očekuje da im se priključe Milan Lazarević i Lazar Zličić koji su s U-20 reprezentacijom Srbije, a kako stvari stoje, na put će krenuti i Frensis Afrijie.

Pored šefa struke Radoslava Bataka, radom će rukovoditi i njegovi pomoćnici Zoran Repac, Milan Belić, Bojan Neziri i trener golmana Dragan Leskovac. Medicinski deo tima čine dr Vladimir Čolaković, kao i fizioterapeuti Goran Marijan i Nemanja Mijić, dok je ekonom Nemanja Jotanović. Vođa puta je Svetko Gašić.


Stižu Mladost, C.zvezda, Partizan

Pored fudbalera Vojvodine, ovih dana će se na Zlatiboru pripremati i mnogi domaći i strani klubovi. Već 12. juna kako je najavljeno, stiže Crvena zvezda, a dva dana kasnije i Partizan. Na Zlatiboru će boraviti i Mladost iz Lučana, pa se može primetiti kako će četiri prvoplasirane ekipe u srpskom fudbalu u prošloj sezoni na padinama ove prelepe planine brusiti formu za Evropu.

izvor: dnevnik.rs, foto: fkvojvodina.rs