16.06.2017.

Voša protiv Tuluza za grupnu fazu Lige šampiona


Odbojkaši Vojvodine NS seme, prvaci Srbije, igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sa francuskim Tuluzom, finalistom tamošnjeg plej-ofa

Zbog rejtinga, Novosađani su izbegli nastup u drugoj rundi kvalifikacija i sa Francuzima će se boriti za plasmanu grupnu fazu najkvalitetnijeg odbojkaškog takmičenja.

Prva utakmica igraće se u Novom Sadu 8. novembra, a revanš 12. novembra u Francuskoj.

"Mnogo toga će zavisiti u kavom će sastavu igrati Tuluz, ali nisam nezadovoljan žrebom. U svakom slučaju, treće kolo kvalifikacija će biti veliki izazov za naš mladi tim i očekuju nas žestoki okršaji. Dobro je što će te utakmice doći u ranoj fazi našeg prvenstva pa ćemo vidimo gde smo u tom trenutku u odnosu na timove iz Evrope. Svaka evropska utakmica značiće nam puno i biće velika škola za mladi tim pred kojim su mnogobrojni izazovi u domaćim takmičenjima ", rekao je šef struke Vojvodine NS seme Nedžad Osmankač.

Prema nezvaničnim informacijama, Tuluz će imati nešto ograničeniji budžet u odnosu na ranije godine pa je velika nepoznanica kakvu će ekipu sačiniti za novu sezonu.

"Nismo na žrebu loše prošli. Bilo je u tom šeširu i ekipa iz Italije i Rusije, tako da smo svakako mogli da dobijemo i neko kvalitetnije i zvučnije odbojkaško ime. Francuske ekipe su uglavnom kvalitetne, možda sada finansije u njihovim klubovima nisu kao nekada, ali tim će sigurno biti dobar jer je njihova liga kvalitetna", rekao je generalni direktor kluba Nikola Salatić.

foto: Odbojkaški klub Vojvodina

POPULARNO