Voša na pripreme vodi 25 od 40 igrača - Karić otišao, Zlatković se povredio


Obaveze koje se nalaze pred fudbalerima Vojvodine u novoj sezoni diktiraju i tempo rada

Pauza između dve sezone trajala je samo dve nedelje, a šef stručnog štaba Radoslav Batak i njegovi saradnici već nameću pun tempo rada, čiji će udarni deo uslediti od 8. do 18. juna na Zlatiboru.

Kako se na početku priprema na okupu našlo više od četrdesetak momaka, prvi zadatak stručnog dela tima biće da redukuje taj broj, tim pre što je Batak nagovestio da će na Zlatibor voditi ukupno 25 igrača. Fudbaleri su trenirali podeljeni u dve grupe - u prvoj su bili oni koji su i u prošloj sezoni nosili Vošin dres, a u drugoj oni koji tek pokušavaju da ga zaduže.

Sa spiska onih koji su se pojavili na prozivci već su otpala dva imena, Mahir Karić iz Sarajeva otišao je iz Novog Sada, dok se Miloš Zlatković, dosadašnji prvotimac OFK Beograda, povredio i ne može da nastavi s radom. Ostali igrači nastoje da zasluže poverenje struke, ali mesta za njih sve neće biti i nekima će se Batak i saradnici zahvaliti.

Od novajlija do sada je ugovor s Vojvodinom potpisao jedino Nemanja Subotić, nekadašnji igrač Budućnosti iz Dobanovaca. Za isti potpis pokušavaju da se izbor: vezni igrač Luka Vujanović (24), levi bek Mitar Ćuković iz Lovćena (23) i štoper Momčilo Dulović (25) iz Jagodine. Već duže vreme u Novom Sadu borave i trojica stranaca - Kevon Lambert (20) s Jamajke i dvojac iz Gane Džozef Ovusu Bempah i Frensis Afrije, pa se očekuje da uskoro njihov status bude konačno rešen, prenosi Dnevnik.

- Pregovaramo s nekolicinom fudbalera i očekujem da će epilog uslediti u najkraćem mogućem roku - rekao je za Dnevnik predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina Dragoslav Vuković. - Želimo da što je moguće pre kompletiramo tim za narednu sezonu, ali to ne ide baš tako lako. U svakom slučaju, verujem da ćemo završiti posao sa nekim od novajlija do polaska na pripreme, a da će se neki naknadno priključiti timu na Zlatiboru.

Dejan Meleg se priprema s mladom reprezentacijom za nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, dok se Lazar Zličić i Milan Lazarević nalaze s U-20 selekcijom, koju 9. juna očekuje prijateljska utakmica s vršnjacima iz Grčke u Novom Sadu. Posle toga, obojica će se Voši priključiti na Zlatiboru. Još mlađi članovi izabranog tima Srbije do 18 godina Miloš Zličić i Mladen Devetak počeli su da treniraju, dok je Kristijan Živković dobio tri slobodna dana i nakon toga će se i on staviti na raspolaganje treneru Bataku.

Na zahtev Fudbalskog saveza Srbije, UEFA je donela preporuku, koja ima nivo odluke, da naši klubovi ne mogu da se sastanu sa ekipama iz lige Kosova.

izvor: dnevnik.rs, novosti.rs, agencije, foto: NSinfo

POPULARNO