19.06.2017.

Vojvodina dala milion evra za Naučno-tehnološki park


Radovi na izgradnji budućeg Naučno-tehnološkog parka, koji se gradi na uglu Fruškogorske i Bulevara cara Lazara, biće gotovi do kraja 2018. godine
a novi investitor ovog značajnog projekta je AP Vojvodina, kazala je za 021.rs mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić.

Investicija je prebačena na Pokrajinu jer je Fakultet tehničkih nauka 5. marta izgubio građevinsku dozvolu koju je imao, pa su poslanici Skupštine Vojvodine u petak izglasali da se rebalansom budžeta izdvoji dodatnih 110 miliona dinara za nastavak radova koji su bili skoro u potpunosti stali. Sada su radovi intenzivirani, a na samom gradilištu se trenutno izliva temeljna ploča.

Ana Brnabić za 021.rs kaže da i dalje insistira na ranije utvrđenom roku nakon što je u posao uveden novi investitor.

- To je projekat "work in progress". Bilo je problema sa njim jer u startu nije bio koncipiran kako valja, pa ga mi sada u hodu menjamo i dopunjujemo. Prvobitni projekat je zapravo bio nešto što suštinski nije odgovaralo konceptu naučno-tehnološkog parka. Tu je bilo nedostataka, mi smo pokrenuli u oktobru 2016. godine izgradnju, ali smo i razgovarali sa mnogim ljudima i shvatili da postoje stvari koje bismo morali da poboljšamo. Sada smo sve formalno-pravno menjali da bi kontrola nad samom izgradnjom bila bolja, ali i da bismo NTP završili u planiranim okvirima, što je kraj 2018. godine. Sada radimo na novom osnivačkom aktu da bi veću ulogu imalo i Ministarstvo prosvete. Dakle, sve ovo menjamo radi bolje kontrole celog projekta - pojašnjava Brnabić za portal 021.rs.

Ona dodaje da sada ministar prosvete vodi Odbor za izgradnju, što je važno kako bi se na dnevnom planu dobijali izveštaji kako se sve odvija, jer je bilo i zahteva za odštetom, izmenama tehničke dokumentacije izvođačkog projekta, itd.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija, piu.rs

POPULARNO