Vogue: EXIT jedan od deset najboljih evropskih festivala


EXIT festival nastavlja da osvaja stranice uglednih svetskih magazina, bez obzira na širok dijapazon tema koje pokrivaju, od muzike, preko ekomonije i društva, pa sve do visoke mode!

Nakon što je još prošle godine italijanski Vogue objavio da je EXIT "institucija svetske festivalske scene", ovaj najpoznatiji modni magazin na svetu, ove je godine u svom još većem i tiražnijem britanskom izdanju, upravo EXIT proglasio za jedan od deset najboljih evropskih festivala. Već u samom uvodniku ove godišnje liste, Vogue navodi da festivali itekako mogu da budu "više od blatom izoranih ledina", aludirajući na standardne lokacije za festivale u svojoj zemlji.

Vogue dodatno potencira i ovogišnju temu EXIT festivala i poziva čitaoce da prigrle Leto ljubavi inspirisano šezdesetim godinama prošlog veka na obalama Dunava, kao i da čuveni britanski festival Glastonberi zamene toplijom klimom i lepšim pogledima. Petrovaradinska tvrđava, koju opisuju kao "nadahnjujuću, živopisnu i veličanstvenu", savršena je zamena sa svojim čuvenim izlascima sunca na kolosalnoj mts Dance Areni! Vogue podseća i na vodeće zvezde koji će ovog jula nastupati na našem najvećem festivalu, među kojima su svakako izdvojeni Kilersi, Years & Years, Rag'n'Bone Man i Liam Gallagher. Vogue ni za trenutak ne propušta da istakne aktivističku istoriju kao neizostavan deo karaktera EXIT festivala, i svoje čitaoce u tekstu podseća da je "pokrenut pre skoro 20 godina i nastao iz borbe studenata za demokratiju u Srbiji, delujući i kao sigurna zona za nekadašnje jugoslovenske republike posle decenije građanskog rata". Vogue ističe i lokaciju kampa na "zadivljujućoj obali Dunava" koji je smešten na njegovoj najvećoj peščanoj plaži, te dodaje da se radi o savršenom mestu za sunčanje nakon festivalske noći!

"Modna biblija", kako često nazivaju Vogue, samo je jedan od giganata svetske medijske scene koji je izdvojio EXIT festival kao obaveznu festivalsku destinaciju ovog leta. Naime, čuveni britanski list Gardijan je, u sličnom tekstu, naveo je neke od hedlajnera ovogodišnjeg festivala na Tvrđavi i napisao “Ne, ovo nije vaša lista muzičkih želja, ovo su hedlajneri EXIT festivala u Srbiji”, dok ih je popularni Mirror opisao kao "blokbaster hedlajnere", uveravajući čitaoce da je EXIT "festival koji nećete zaboraviti prilično dugo".

izvor, foto: exitfest.org

POPULARNO