17.06.2017.

U subotu NS bajk vikend - promocija vožnje bicikla


Rekreativna vožnja biciklom „NS bajk vikend” počinje u subotu, 17. juna, od 19 časova na Sunčanom keju u Novom Sadu (kod Indeksove tribine, Jiričekova bb)

Povorka dvotočkaša ići će od Sunčanog keja (start) ka Radničkoj i Sutjeskoj ulici, zatim ka Bulevaru cara Lazara i ulicama Ive Andrića i 1.300 kaplara, nakon čega će doći do Kineske četvrti, pa do Keja i nazad do startne pozicije, gde se ruta i završava. Vožnja bi trebalo da traje 45 minuta.

Cilj „NS bajk vikenda” je da se promoviše vožnja bicikla da bi grad bio ekološki zdraviji za život. Vožnja dvotočkaša pomaže nam da budemo u kondiciji, jer što češće vrtimo pedale, bićemo vitalniji, ali i da budemo raspoloženiji i srećniji.

Redakcija magazina „Lepota i zdravlje” organizuje vožnju „ “Vozimo se u društvu” i poziva sve zainteresovane da dođu na druženje, i da se fotografišu da bi se putem medija prenela poruka: „Zašto je vožnja naš stil života?”

Kao dodatnu motivaciju za vožnju bicikla i učešće, organizatori navode i poklone koje je obezbedio pokrovitelj manifestacije „Sport vižn” – vaučer od 15.000 dinara za kupovinu bicikla ili sportske opreme, vaučer od 10.000 dinara za kupovinu dečjeg bicikla ili sportske opreme i vaučer od 5.000 dinara. Pošto je u toku vožnje neophodno unositi dovoljno tečnosti (minimum 750 mililitara), „Koka-Kola” i „Rosa” pobrinuli su se da svaki učesnik rekreativne vožnje dobije osveženje.

Prijavljivanje će biti pre same vožnje (17. juna) u 18 časova na startu.

izvor: dnevnik.rs, foto: nenetus/freedigitalphotos.net

POPULARNO