24.06.2017.

U narednih mesec dana gotova prva faza izgradnje Muzičko-baletske škole


Stručni nadzor odobrio je nepredviđene radove, kao i produžetak prve faze izgradnje Muzičko-baletske škole s koncertno-produkcijskom dvoranom za 37 dana

Direktorka Muzičke škole „Isidor Bajić” Radmila Rakin Martinović kaže za Dnevnik da po zakonu imaju obavezu da se obrate i Upravi za javne nabavke, što su i uradili, i sada čekaju njihovu saglasnost da bi nastavili sa nepredviđenim radovima.

"Pomenuti nepredviđeni radovi podrazumevaju armirano-betonsku ogradu krovne terase i postavljanje 13 anker-ploča. Prva faza izgradnje budućeg Novosadskog umetničkog centra ide po planu. Redovni radovi se odvijaju normalno i u toku je izlivanje krovne ploče", kaže direktorka škole.

U prvoj fazi izvode se grubi građevinski radovi, a Radmila Rakin Martinović kaže da su armiračko-betonski radovi u delu Muzičke i Baletske škole završeni, dok su oni u delu koncertne dvorane još u toku.

U narednih mesec dana biće završena prva faza izgradnje i počinje druga, kao i uvođenje novog izvođača na gradilište. Ta faza podrazumeva zidanje zidova, izolaterske i instalaterske radove, ugradnju prozora i vrata. Nakon toga uslediće završna faza i tzv. fini radovi, malterisanje, molerski radovi i slično.

U sklopu Novosadskog umetničkog centra na Limanu III će biti Muzička škola „Isidor Bajić”, Baletska škola i koncertno-produkcijska dvorana sa 428 mesta.

Nova škola gradi se u bloku koji formiraju Bulevar cara Lazara, odakle će biti glavni pristup zgradi, i ulice Narodnog fronta, Balzakova i Šekspirova. Planirani kapacitet centra je 1.500 učenika i 200 nastavnika Muzičke škole i 600 učenika i 60 nastavnika Baletske. Grad je do sada odvojio 1,15 milijardu dinara za prvu i drugu fazu projekta.

izvor: dnevnik.rs, foto: NSinfo